2019. május 24., péntek - Eszter
Keresés a tartalomban
ItthonÁtalakulnak a közösségi közlekedési szolgáltatók

Átalakulnak a közösségi közlekedési szolgáltatók


Szervezetileg is átalakulnak a közösségi közlekedési szolgáltatók, a folyamat a MÁV-csoportnál és a Volán-társaságoknál jelenleg is tart - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI érdeklődésére.

Nógrád Volán

A szaktárca hangsúlyozta: a két közszolgáltató társaságcsoportnál teljesen más jellegű folyamatokat, döntéseket igényel az átalakítás.

A Volán portfóliónál megalapították a 100 százalékban állami tulajdonban lévő regionális közlekedési központokat, ezek cégbírósági bejegyzése folyamatban van. A következő lépés az egyes társaságokban lévő állami tulajdonú részvények apportálása a régiós társaságokba - ismertette az NFM.

A MÁV Zrt. esetében az üzemgazdasági folyamatok racionalizálása mellett az alaptevékenységhez nem szükséges feladatoktól, és ezek költségeitől mentesíteni kell a társaságot.

A MÁV-nál az átalakítás folyamata 2012 közepén intenzívebb fázisba érkezett, viszont a vasúti pályaműködtetés átalakítása hosszabb előkészítő munkát igényel a szigorú törvényi szabályozás, illetve a vasútbiztonsági kockázat miatt, így ezen a területen a jelentősebb működési és szervezeti változás csak 2013. második negyedévtől várható.

A jövőbeni átalakítás egyik fő célja azoknak a költségeknek a csökkentése, amelyek a párhuzamos tevékenységekből és a nem megfelelő munkaszervezésből adódtak - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

 

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-01-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite