2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
ItthonA Tavares-jelentésre és az államfő kifogásaira válaszol a parlament

A Tavares-jelentésre és az államfő kifogásaira válaszol a parlament


Az Országgyűlés mai ülésén határozati javaslatban válaszolhat az Európai Parlamentben szerdán elfogadott Tavares-jelentésre. A képviselők emellett az államfő által visszaküldött törvényeken is változtathatnak.

parlament001


A Ház nyári szünet előtti utolsónak szánt ülése reggel 8 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd Hidvéghi Balázs veheti fel mandátumát a Fidesz-frakcióban. A párt stratégiai igazgatóhelyettese a képviselőségről májusban lemondó kereszténydemokrata Stágel Bence helyét foglalhatja el a parlamentben.


Ezt követően a kormány Áder János köztársasági elnök kifogásaira válaszoló módosításairól tartanak vitát. Az Országgyűlés a kabinet változtatásainak megtárgyalása után új formában fogadhatja el az egyszer már megszavazott takarékszövetkezeti integrációt, valamint az alaptörvény negyedik módosításával összefüggő módosításokat és az egyházügyi törvényváltoztatást.


A parlament emellett határozati javaslatot fogadhat el A Magyarországot megillető egyenlő elbánásról címmel. Az Országgyűlés az előterjesztés megszavazásával az Európai Parlamentben elfogadott Tavares-jelentésre válaszul kimondaná: az EP szembemegy az európai értékekkel, és veszélyes útra vezeti az Európai Uniót.


Zárószavazás lesz még arról a házszabály-módosításról is, amelynek értelmében ismét lehet frakciója az LMP-nek, továbbá dönthetnek arról a kormánypárti kezdeményezésről, amely hét országgyűlési választókerület határán pontosítana. Az előzetes napirend alapján a Ház ősszel folytathatja munkáját.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-07-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite