2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
ItthonA telefonadó eltörlését ígéri az MSZP

A telefonadó eltörlését ígéri az MSZP


Ha kormányra jut, az MSZP eltörli a távközlési adót, amelynek bevezetéséről pénteken döntött a parlament. A szocialisták sajtótájékoztatóján az is elhangzott, azt várják Áder Jánostól, hogy a sajtószabadság megóvása érdekében ne írja alá a médiatörvény várható, az MSZP szerint a Klubrádiót ellehetetlenítő módosítását.

Lukács Zoltán

Lukács Zoltán


Tóbiás József, az MSZP frakcióigazgatója arról beszélt: a szolgáltatók közleményeiből világossá vált, hogy a percenként és elküldött sms-enként kétforintos telefonadót a kormánypárti nyilatkozatokkal szemben az emberek fogják megfizetni, tehát megszorításról van szó.


Az MSZP-s politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy a távközlési szektorra kivetett - jövőre megszűnő - ágazati különadó az Európai Bizottság elé kerül. Ha pedig a bíróság jogsértőnek találja azt - folytatta -, az új alaptörvény átmeneti rendelkezései szerint az államot terhelő fizetési kötelezettség teljesítésére hozzájárulást kell megállapítani, így azt is az emberekre terhelheti a költségvetés.


Lukács Zoltán szocialista frakcióvezető-helyettes a sajtótájékoztatón a médiatörvény megváltoztatását bírálta. Szerinte a törvényjavaslat - amelynek módosító indítványairól pénteken döntött a Ház - nem orvosolja a legfontosabb kifogásokat, nem változtat a médiatanács hatáskörén és összetételén. Hozzátette: megítélésük szerint az elfogadott módosítók egyike a Klubrádió "megsemmisítését" szolgálja, lehetővé téve, hogy a Nemzeti Hírközlési és Média Hatóság Médiatanácsa ne hajtsa végre a rádióadónak kedvező bírósági döntéseket.


Lukács Zoltán azt mondta, ha a parlament a jövő héten elfogadja a médiatörvény módosítását, "a sajtószabadság Áder János köztársasági kezébe kerül". Az MSZP ezért arra szólítja fel az államfőt, hogy az alkotmányosság őreként ne írja alá a médiaszabadság korlátozását szolgáló törvénymódosítást, és lépjen fel a Fidesznél, hogy a jövőben tartózkodjon a jogállami normákkal ellentétes lépésektől.


A szocialista politikus szerint ez Áder János vizsgája lesz: ha átengedi az említett szabályozást, világossá válik, hogy az államfő békülékenysége csak álca volt.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-05-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite