2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
ItthonÁtírhatják a választási eljárásról szóló törvényjavaslatot

Átírhatják a választási eljárásról szóló törvényjavaslatot


A képviselők több törvényjavaslatot is átírhatnak az Országgyűlés mai ülésén, így egyebek mellett módosíthatják az új választási eljárásról, valamint a jövő évi adószabályokról szóló előterjesztéseket.

Parlament2


A Ház 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdi munkáját, ezt az interpellációs időszak követi. Elsők között szavaznak a képviselők a magyar és a szlovák kormány között megkötött, Komárom és Révkomárom közötti új Duna-híd megépítéséről szóló egyezmény kihirdetéséről. Orbán Viktor magyar és Robert Fico szlovák miniszterelnök október 2-án Pilisszentkereszten, a Pilisi Szlovákok Központjának átadásán írta alá az erről szóló dokumentumot. Ezt követően az új választási eljárásról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatokról szavaz a parlament. Az előterjesztésen többi között az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága is változtatna fideszes kezdeményezésre, lehetővé téve például, hogy a jegyzők és megbízottaik mindenki esetében házhoz menjenek a választási regisztrációért.


Az ugyancsak a kormánypárthoz tartozó Szakács Imre szerint ugyanakkor ez indokolatlanul nagy terhet róna a jegyzőkre, ezért saját javaslatában kihagyná ezt a rendelkezést. Emellett egy másik fideszes képviselő az eredetileg megszüntetni kívánt kampánycsend egy elemének megtartását is javasolja. Puskás Imre a választás napján tiltaná be a televíziós politikai reklámokat. Ugyanő ezen kampányeszközt országos szinten csak a közmédiában tenné lehetővé, méghozzá ingyenesen, a fizetett politikai hirdetések pedig csak a helyi és regionális adókon jelenhetnének meg.


Szintén a képviselők változtatási javaslatairól határoznak többi között a pénzügyi ombudsman intézményét megteremtő, valamint a jövő évi adóváltozásokat tartalmazó előterjesztések esetében. A szavazások után korábban már tárgyalni kezdett javaslatok kerülnek ismét napirendre, így részletes vitát tartanak például az önkormányzati fenntartású iskolák állami kezelésbe vételéről szóló törvényjavaslatról is.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-11-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite