2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonA titkosszolgálatokat közvetlenül Pintér Sándor irányítja

A titkosszolgálatokat közvetlenül Pintér Sándor irányítja


Pintér SándorNem államtitkár, hanem a belügyminiszter, Pintér Sándor irányítja a titkosszolgálatokat. A tárcavezető azt is bejelentette, hogy személyi kérdésekben minden esetben a szakmai teljesítmény alapján dönt majd.


Megduplázták a vis maior alapot

Eddig mintegy 2,6 milliárd forintot fordítottak az árvíz elleni védekezésre az államigazgatási szervek, a Belügyminisztérium és a honvédség alá tartozó szervek.
A kormány az önkormányzatok árvízi védekezésre fordítható vis maior alapot megduplázta - közölte Pintér Sándor belügyminiszter.


A miniszter kifejtette: az elmúlt hetekben 518 településen keletkeztek árvízi károk, több mint kétezer ház került veszélyhelyzetbe, és több mint háromezer embert kellett elszállásolni, mert lakása, háza lakhatatlanná vagy életveszélyessé vált.
A jelentések szerint azonban újabb esőzések várhatók. Kiemelkedő a veszélyhelyzet Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - mondta.
A miniszter ezért elrendelte, hogy a kiépített gátakat, a homokzsákokat, védekezési eszközöket nem lehet lebontani és elvinni.


Fokozott rendőri akció Borsodban

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében minden településen van rendőr - összegezte a megyében frissen kezdődött rendőri akció lényegét Pintér Sándor.
Ma nincs olyan helység, ahol ne lenne rendőr, ahol a rendőr ne kopogtatna be az iskolaigazgatóhoz és kérdezné meg, hogy milyen problémákat lát a közbiztonság területén - hangsúlyozta a belügyminiszter.
Mint mondta, az akciónak már most vannak eredményei, de erről részletesen csak az esti órákban, az országos rendőrfőkapitány jelentését követően adnak tájékoztatást.


A miniszter az MTI kérdésére azt mondta: azért ebben a megyében kezdtek hozzá az akcióhoz, mert a tulajdon elleni bűncselekményeket tekintve ez a legfertőzöttebb.


Forrás: MTI/Nógrád24.hu

2010-06-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite