2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÁtmenetileg nem működött a rendőrség, a mentők és a tűzoltók rádiós rendszere Nógrád m

Átmenetileg nem működött a rendőrség, a mentők és a tűzoltók rádiós rendszere Nógrád megye egyes területein

Hétfő délután leállt a rendőrség, a mentők és a tűzoltók rádiós rendszere - értesült az MTI.

rendorsegegy

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az MTI érdeklődésére úgy tájékoztatott: az EDR rendszerben rövid ideig tartó, Budapest, Pest megye és Nógrád megye egyes területeit érintő hiba lépett fel. A szolgáltatás rövid időn belül helyreállt. A rendőrség a feladatait egyéb kommunikációs eszközökkel teljes mértékben ellátta - hangsúlyozták.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta, a kárhelyszín és a központ közötti kapcsolat állt le. Amíg a rendszer nem működött, két jelzés érkezett a fővárosi tűzoltókhoz. A káresemények felszámolásában nem volt fennakadás, a kommunikációt szolgálati mobiltelefonokkal oldották meg a tűzoltók. A kapcsolat nem sokkal fél 5 után helyreállt.

Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője azt közölte, hogy a rádiós rendszer leállása alatt az érintett területek egyikéből sem érkezett riasztás. Egy Pest megyei helyszínen voltak kint a tűzoltók, és mobiltelefonon tartották a kapcsolatot a központtal.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt közölte, hogy a mentőszolgálat feladatellátása is folyamatos maradt, a mentőellátásban nem volt fennakadás. A hiba elhárításáig a mentésirányítók a mentőegységekkel az üzemzavar esetére meghatározott módon, mobiltelefonokon tartották a kapcsolatot.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-01-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite