2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
ItthonÁtszállították az életveszélyesen sérült magyar katonát egy német kórházba

Átszállították az életveszélyesen sérült magyar katonát egy német kórházba


AfganisztánEgy német katonai kórházba szállították át kedden a hétfő hajnali afganisztáni támadásban súlyosan megsérült magyar katonát; állapota kritikus, továbbra is kómában van - közölte a honvédelmi tárca.

A másik két sérült katonát is az afganisztáni Mazari Sarifban lévő német katonai kórházban kezelik. Nyolc napon túl gyógyuló sérüléseik a szakszerű ellátásnak köszönhetően továbbra sem veszélyeztetik teljes felépülésüket. A sérültek kórházba szállítását homokvihar akadályozta, ezért először Puli-Humriban látták el őket. A támadásban, amelyet hétfőn hajnali fél négykor indítottak, Pappné Ábrahám Judit 32 éves katona meghalt, egy társa életveszélyesen, két további társa pedig súlyosan megsérült.
A katonanőt halála után hadnaggyá léptette elő, és hősi halottá nyilvánította a Honvédelmi Minisztérium. Pappné Ábrahám Judit több békefenntartó misszióban is részt vett, szolgált Macedóniában és Koszovóban is.
A katonai konvoj Puli-Humriból, a magyar bázisról Mazari Sarifba tartott, ahonnan a katonák szolgálati idejük leteltével éppen hazatértek volna Magyarországra. A konvoj mellett egy úgynevezett improvizált robbanószerkezetet robbantottak, majd három irányból kézifegyverekkel tűz alá vették a katonákat. A konvoj negyedik autója, amelyben a meghalt katonanő és három sérült társa is utazott, ekkor kapott telitalálatot egy RPG-től (páncéltörő rakétavető).

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-08-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite