2019. július 22., hétfő - Magdolna
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeAugusztus 20. - Salgótarjáni polgármester: István király üzenete egyértelmű

Augusztus 20. - Salgótarjáni polgármester: István király üzenete egyértelmű


István király alapvető üzenete egyértelmű: állammá alkotta a Kárpát-medencét, hogy ezzel biztosítsa népünk, nemzetünk, a magyarság megmaradását - mondta Fekete Zsolt (MSZP-DK-Tarjáni Városlakó Egyesület), Salgótarján polgármestere az államalapítás tiszteletére rendezett városi ünnepségen hétfőn.

feketezsolt1


A polgármester hangsúlyozta: nincs ehhez fogható tett a magyar történelemben, bár sok feledhetetlen, nagy és kiváló vezetője volt a magyarságnak az elmúlt ezer évben. Mégsem érhet fel semmilyen kemény és megfeszített munka, zseniális diplomáciai képesség ahhoz, hogy első királyunk országgá építette hazánkat - tette hozzá.


Fekete Zsolt azt mondta, hogy Szent István egyik legfőbb erénye a türelem volt, amely ma oly sokszor hiányzik, ahogyan az együttérzés és a megértés is.


Nézzünk végig családunkon, kapcsolatainkon, közösségeinken, városunkon, országunkon, a nagyvilágban: viszályok, széthullott családok, bűncselekmények, politikai harcok, az arctalan odamondások, a mindent jobban tudok életérzés, az érzéketlen véleményformálás korát éljük, egyre inkább bezárkózva, miközben társadalmunk csendben a széthúzás útjára lépett - fogalmazott Salgótarján vezetője, hozzátéve: újra kell tanulni a párbeszédet, a türelmet, a megértést, mert akárhol élünk, becsülettel erősítenünk kell nemzetünket.


Fekete Zsolt szólt arról is, hogy a dicső napok mutatják az irányt: alázattal, nemes lélekkel, kitartó, küzdelmes munkával elérhetjük kitűzött céljainkat.


A koszorúzási ünnepség után a Fő téren megszentelték az új kenyeret.

 

Forrás: MTI

 

2018-08-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite