2019. március 22., péntek - Benedek
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeAugusztus 20-i rendezvények Nógrád megyében

Augusztus 20-i rendezvények Nógrád megyében


Államalapításunk 1012. évfordulója alkalmából Nógrád megyében számos színes szórakoztató programsorozatok várják az ünnepelni vágyókat. Salgótarjánban fellép Radics Gigi, Szécsényben az Abigél musical lesz látható, Pásztón a Muszla Néptáncegyüttes Rockballadák előadása igazi csemegét ígér.

tuzijatek


Salgótarján
Nógrád megye székhelyén, Salgótarjánban augusztus 20-án, délelőtt 10 órakor a Szent István téren koszorúzási ünnepséggel kezdődik az Államalapító Szent István Ünnep. A koszorúzáson ünnepi beszédet mond: Székyné dr. Sztrémi Melinda polgármester, országgyűlési képviselő, Közreműködik a Zenthe Ferenc Színház és a Pódium Stúdió.
A Fő téren 17 órátólr Radics Gigi az idei Megasztár győztese énekel, 17.45-től A Viganó Táncegyüttes műsora látható, 18.15-től a A Nógrád Táncegyüttes műsora szórakoztatja a nagyérdemű közönséget, 19.00 órától "Szép vagy gyönyörű vagy Magyarország"Nemcsák Károly és Tolcsvay Béla verses-zenés összeállítása, 20.00 órától Örökség zenekar (ex Kormorán) és a Hun Kun Dance Tánccsoport műsora21.30 órától Tűzijáték zárja a programsorozatot.


Balassagyarmat
Balassagyarmaton10 órától kezdődik az ünnepi műsor és kenyérszegés a Vármegyeház Dísztermében beszédet mond Medvácz Lajos polgármester, Bartha István evangélikus lelkész, Molnár Zsigmond református lelkész, és Dr. Stella Leontin kanonok, plébános, főesperes. Közreműködik a Balassagyarmati Dalegylet karnagy Ember Csaba, valamint az Evangélikus Egyház Kórusa, karmagy Antal Gusztávné, Magyar Valentin és a Deák Béla Family. A Polgármesteri Hivatal előtt 15 órától kezdődik a Történeti Játszóházzal, Izolda népi játékai. A színpadon 15 órától Red One hipp-hopp táncbemutató, 15.30-tól Rózsavölgyi jazztánc csoport bemutatója, 16.00 órától Ilinyi Hagyományőrző Csoport előadása, 16.30-tól Drusza Duó akusztikus gitár-koncert, 17 órától Bira Zsuzsanna zongora koncertje, 17.30-tól Latte Maffiato koncert, 19 órától Váci Ifjúsági Fúvószenekar koncertje, 20 órától utcabál veszi kezdetét a Szaxi Koktél zenekarral.


Bátonyterenye
Bátonyterenyén az Államalapító Szent István ünnepe és a Maconkai Búcsú programjai színes szórakoztató műsorokkal várják az ünnepeli vágyókat. Az eseménynek a Maconkai Szent István Király Római Katolikus templom és udvara ad otthon. Az ünnepség délelőtt 10 órakor kezdődik ünnepi szentmisével, a misét celebrája dr. Seregély István nyugalmazott egri érsek, 11 órától a tavalyi évben felállított kettős kereszt mellett a 64 Vármegye kopjafáinak megáldására kerül sor.12 órától a Himnusz hangjai után ünnepi köszöntőt mond Becsó Zsolt Országgyűlési képviselő, majd átadásra kerülnek a A „Bátonyterenye Város Díszpolgára" a „Bátonyterenyéért", „A város szolgálatáért" kitüntetések, valamint a Maconkáért Emlékérem".
12.30 „Jó ebédhez szól a nóta"- Sulyok Zolival, 14.00 Maconka Táncegyüttes Repertoárja, 15.00 Maconkai tehetséges fiatalok bemutatkozása, 15.30 Százhalombattai Népdalkör műsora, 16.00 Színpadon a Sakinah Hastánc Egyesület, 16.15 Pándy Piroska operettműsora, 17.00 Szandi koncert - Maconkán, 17.40 Dj. Titán, 18.40 Énekel a Kisternyei Palóc Népdalkör, 19.00 Bátonyi Ófalusi Hagyományőrzők műsora, 19.30 Maconkai Búcsú „Múlatós"- zenél Sulyok Zoltán.

Szécsény
Szécsényben az államalapításunk 1012. évfordulója alkalmából tartandó ünnepség délelőtt 10 órakor ünnepi szentmisével kezdődik, majd 11 órától koszorúzás lesz a Szent Erzsébet téri Szent István emlékműnél. Az ünneplőket köszönti Stayer László, Szécsény Város polgármestere, ünnepi beszédet mond Balla Mihály, országgyűlési képviselő. Az ünnepi műsoron közreműködik az Iglice Táncegyüttes. 16 órától a sétálóutcában kézműves foglalkozások és Izolda népi játékai várják az érdeklődőket.A promenádban és a sétálóutcában zenél a varsányi Jóbarátok zenekar. 20 órától az Abigél című musical előadása lesz a szabadtéri színpadon a belvárosban. Rossz idő esetén a Krúdy Gyula Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében lesz megtartva az előadás. A belépás díjtalan!


Pásztó
Pásztón a Romkertben lesz az Augusztus 20-i rendezvény, amely délelőtt 10 órától szabadtéri szentmisével kezdődik. A színpadi programok délután 16 órától kezdődnek A kalap - a Kelet Perec Egylet gyermekműsorával, majd ezt követi Mackó Mária népdalénekes, ezt követően Sisák Imre Pásztó Városának polgármestere köszönti az ünneplőket és megszegik az újkenyeret. Ezt követően a Rozmaring Népdalkör műsora szórakoztatja a nagyérdemű közönséget, őket követi Bognár Barbara táncdalénekes. 18.30 órától Dobrády Ákos műsora lesz, ezt követően a Savaria Művészeti Iskola moderntánc showja, Hastánc és break bemutató a Fülöp-testvérek előadásában, 20 órától Rockballadák a Muzsla Néptáncegyüttes előadásában, 21.30 órától tűzijáték lesz a Városháza előtti téren.


Rétság
Rétság városában 9.30 órakor a templomkertben szabadtéri Istentisztelettel veszi kezdetét az augusztus 20-i ünnepség. 18 órától térzene, 19 órától a Kereplő Gyermek Néptáncegyüttes és a Zúgófa Néptáncegyüttes fellépése, az Infinity Dance Crew és a Starlight Dance Campany hip-hop táncbemutatója, ezt követően Rétság Város Nyugdíjas Klub Tánckarának fellépése, majd a Nadirah Csillagai hastánc együttes előadása szórakoztatja a közönséget. 21 órától a Four Fathers énekegyüttes műsora lesz látható, 22 órától tűzijáték zárja az ünnepi programot.


HÍR PORT24

 

 

2012-08-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite