2019. augusztus 23., péntek - Bence
Keresés a tartalomban
ItthonAutonómok: a szabadságszámításnál állítsák vissza a régi rendet!

Autonómok: a szabadságszámításnál állítsák vissza a régi rendet!


Az átlagbéralapú szabadságszámítás azonnali visszaállítását követeli az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ), szerintük a szabadságos bérek terén január óta totális a káosz, a munkaadóknak fogalmuk sincs, mit, hogyan kell kalkulálni.

szekely-tamas


Az MTI-hez kedden eljuttatott közlemény idézi Székely Tamás ASZSZ-elnököt, aki szerint akkora a káosz, hogy maguk a munkaadók sem tudják, mikor, minek alapján számoljanak.


Az új Munka törvénykönyve szerinti változtatások miatt egyértelműen rosszul járnak, 8 százalékot is veszíthetnek az átlagbérükből azok, akik egy rövidebb hónapban mennek szabadságra, s a szokásosnál akár 6 százalékkal is többet vihetnek haza azok, akik ugyanezt egy hosszabb hónapban teszik. Ez a számítási elv nyáron, a szabadságolások idején fejetlenséget okozhat a munkahelyeken - figyelmeztet Székely Tamás. Az elnök szerint totális a káosz, és a jövedelemcsökkenés elfogadhatatlan, mert ez is elsősorban a kisembereket érinti a legérzékenyebben, de ma már mindenkinek minden fillér számít.


A konföderáció vezetője emlékeztet: szervezete egyebek mellett ezt a részét is többször kifogásolta az új, előzetes egyeztetés nélkül készült Mt.-nek. Az elnök a napokban egy szakmai fórumon Kardkovács Kolos foglalkoztatáspolitikai helyettes államtitkárnak is felajánlotta: szervezete írásos szakmai javaslatokkal segíti a döntéshozókat abban, hogy korrigálhassák az Mt.-ben elhibázott rendelkezéseket. A helyettes államtitkár nyilvánosan kijelentette, várja a kidolgozott javaslatokat.


Az autonómok elnöke a szabadságos napokkal kapcsolatos állításának alátámasztásul felajánlja: a szakszervezet kiszámolja minden kétkedő politikus szabadságos bérét.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-02-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite