2019. július 23., kedd - Lenke
Keresés a tartalomban
ItthonAutópályákon fosztogató bandát számolt fel a rendőrség

Autópályákon fosztogató bandát számolt fel a rendőrség


Autópályákon fosztogató bandát számolt fel a rendőrség; a gyanúsítottak az esetek többségében pihenőhelyeken rongálták meg autók kerekeit, majd a sértettől, miközben kereket cserélt, értékeket loptak el a nyitva hagyott járműből - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) bűnügyi főigazgatóságnak bűnügyi főosztályvezetője kedden Budapesten.

autópálya


A kilenc tagú csoportból nyolcan koszovói albánok, akik életvitelszerűen tartózkodtak Magyarországon, társuk magyar állampolgár. Közülük hét embert elfogtak, kettő ellen országos elfogatóparancs van érvényben. A gyanúsítottak főként az országon átutazók sérelmére követették el a bűncselekményeket. Módszerük az volt, hogy megrongálták a sértettek járműveit, követték őket, majd amikor a sofőr - észlelve a problémát - megállt és nekilátott a hiba elhárításának, a kocsiból értékeket tulajdonítottak el - mondta a sajtótájékoztatón Urbán Zoltán.


Közlése szerint a magyarországi autópályákon 2010-től ez év áprilisáig mintegy négyszáz ilyen jellegű bűncselekmény történt. Azok felderítésére, a hasonló módszerrel elkövetett lopások megakadályozására az ORFK vezetése április elején állított fel nyomozó csoportot. Munkájuk eredményeként az autópályákon megszűnt az ilyen jellegű lopássorozat - jelentette ki a bűnügyi főosztályvezető.


Sztancsik László, a nyomozással megbízott csoport vezetője elmondta, hogy a tolvajbanda ellen "üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal, jelentős értékre elkövetett lopás bűntett" megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást. A kilenc embert harminc bűncselekmény elkövetésével gyanúsították meg. Az összes kárérték meghaladja a tízmillió forintot - közölte.


A sajtótájékoztatón közreadott háttéranyag szerint a gyanúsítottak közül jelenleg öten vannak előzetes letartóztatásban. Egy ember lakhelyelhagyási tilalom alatt áll, a hetedik házi őrizetben van.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-08-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite