2019. augusztus 23., péntek - Bence
Keresés a tartalomban
NagyvilágAutós üldözés a körgyűrűn: halottak

Autós üldözés a párizsi körgyűrűn: halottak


Két rendőr életét vesztette, egy harmadik pedig életveszélyesen megsérült csütörtökön, amikor a párizsi körgyűrűn haladó szolgálati gépkocsijukba belerohant egy terepjáró gépjármű. Ez utóbbit, amelynek sofőrje ittas állapotban, jogosítvány nélkül vezetett, egy másik rendőrautó üldözte - közölték rendőrségi források.

Rendőr autó002


A rendőrautó és a szemtanúk szerint "elképesztő sebességgel" haladó terepjáró közti ütközés reggel 6 órakor történt a francia főváros körüli autópályán.


A négykerék-meghajtású járművet egy húsz év körüli férfi vezette, akinek korábban már volt dolga a rendőrséggel. A sofőrnek nem volt jogosítványa és ittas állapotban ült a volánhoz. Vérében 1,4 ezreléknyi alkoholt mértek. Franciaországban a vezetéskor megengedett véralkoholszint 0,5 ezrelék. A gépkocsi vezetőjét és utasát, egy szintén húsz év körüli, ittas állapotban lévő férfit őrizetbe vette a rendőrség.


Az első vizsgálatok szerint a Land Rover típusú terepjárót, amelyben a két férfi utazott, egy rendőrautó vette üldözőbe a körgyűrűn azután, hogy az többszörösen megsértette a közúti szabályokat. A megengedettnél gyorsabban hajtó terepjáró egyelőre ismeretlen körülmények között először az őt üldöző rendőrautóval ütközött. A másik rendőrautót ezt követően értesítették a hatóságok. Ez utóbbi a rendőrségi források szerint feltehetően lassan haladva próbálta megállítani a száguldó terepjárót, amely hátulról belerohant.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-02-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite