2019. március 19., kedd - József
Keresés a tartalomban
ProgramajánlóA varázsfuvola Baden-Badenben

A varázsfuvola Baden-Badenben


Mozart A varázsfuvola című műve lesz a Baden-Badeni Húsvéti Fesztivál szuperprodukciója. A darabot Robert Carsen rendezésében kedd este mutatják be, és április elsejéig még kétszer látható. A Berlini Filharmonikusokat vezénylő Sir Simon Rattle versenyre akar kelni a Salzburgi Húsvéti Fesztivállal.

Operaház belső

képünk illusztráció

A neves karmester úgy véli, hogy a húsvéti ünnepkörhöz sok helyen kapcsolódnak zenei események, de Baden-Badenben a lehetőségek - ellentétben a salzburgiakkal - szinte határtalanok, a közönség pedig valósággal éhezi a kiemelkedő produkciókat.

Rattle 2011-ben mondott búcsút az osztrák fesztiválnak, sem a művészi, sem az anyagi lehetőségekkel nem volt elégedett. Véleménye szerint a baden-badeni fesztivál rekordidő, egy év alatt a saját lábára állt, amire normális esetben öt év szükséges. A körülmények is ünnepiek, távol a nagyvárosi zajtól.

Mozart operájában az Éj királynőjét a váratlanul megbetegedett Simone Kermes helyett Ana Durlovski énekli, Sarastro Dmitrij Ivascsenko lesz. Három olyan szereplő is játszik az előadásban, akit a magyar közönség is ismer, a Paminát alakító Kate Royal áriaesten énekelt a Művészetek Palotájában, a Taminót játszó Pavol Breslik Edita Gruberova oldalán a Lucrezia Borgiában lépett fel. Michael Nagyot ugyancsak a Müpában hallhatták a Lohengrin hirdetőjeként, itt Papagenoként mutatkozik be.

Rattle kiemelkedőnek tartja a március 28-i koncertet is, ezen a Berlini Filharmonikusok szólistája Krystian Zimerman lesz, a program címében jelzett két titán pedig Brahms és Bruckner. A Berlini Filharmonikusok muzsikusaiból alakult kamaraegyüttesek Zeneünnep című március 30-i műsorát az énekléstől visszavonult Thomas Quasthoff vezeti.

A Baden-Badeni Festival Hall intendánsa, Andreas Mölich-Zebhauser bejelentette, hogy csaknem minden, mintegy 30 ezer jegy kelt el elővételben a kilenc nagy és 20 kisebb koncertre. "Ilyen jó eredményre nem számítottunk" - jegyezte meg.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-03-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite