2019. március 22., péntek - Benedek
Keresés a tartalomban
ItthonA vihar sok épületben okozott kárt Borsod -Abaúj -Zemplénben

A vihar sok épületben okozott kárt Borsod-Abaúj-Zemplénben


viharEstig több mint félszázszor vonultak ki a megyei katasztrófavédelem és a tűzoltóság munkatársai a péntek délutáni vihar miatt Borsod-Abaúj-Zemplénben.


Nagyon sok a fakidőlés, az épületkár; a szél tetőket bontott meg, kéményeket döntött le - mondta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője.

Lipták Attila közölte: nagyon sok a riasztás a megyéből, elsősorban Tiszaújváros, Encs és Szerencs térségéből, eddig jóval ötven fölött van a kivonulások száma, és ebben a számban nincsenek benne a helyi tűzoltóságok riasztásai. Hozzátette: annyi a káreset, hogy a tűzoltóknak, a katasztrófavédelmi szakembereknek már rangsorolniuk kell a vonulások között, a legfontosabb az életveszély-elhárítás.Megjegyezte: egy-egy ilyen időjárási esemény bizonyítja, nagyon fontos, hogy a települések felkészüljenek ezekre a körülményekre, az önmentő képesség fokozására. Bódi Zoltán, a miskolci tűzoltóság sajtóreferense azt mondta: négyen fogadják a hívásokat a tűzoltóság ügyeletén, eddig mintegy nyolcvan vonulásuk volt, és ez a szám folyamatosan nő. Károkat okozott a zivatar Felsőzsolca, Onga, Szikszó környékén. Miskolcról most már kevesebb a hívás. Több helyen szünetel az áramszolgáltatás, elsősorban Felsőzsolcán, ahol fák dőltek a vezetékekre, de más településről is érkezett hasonló bejelentés.A helyi meteorológiai szolgálat munkatársa azt mondta, egyelőre elvonult a megye felől a viharzóna.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

2010-08-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite