2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
SportA víz alatti hoki 2013-as világbajnoksága Magyarországon lesz

A víz alatti hoki 2013-as világbajnoksága Magyarországon lesz


Jövőre Magyarország rendezi meg a víz alatti hoki világbajnokságát. A sportág legnagyobb versenyét 18. alkalommal bonyolítják le, a helyszín pedig Eger lesz.

Eger01

"A Magyarországon kevésbé ismert sportág számára kiváló lehetőséget jelent a vb a népszerűsítésre, Eger számára pedig a város megismertetésére" - nyilatkozott a nem olimpiai sportágak sajtószolgálatának Nyíri Iván, a Magyar Búvár Szakszövetség elnöke.

Miklós Adrienn főtitkár elmondása szerint népes mezőnyre számítanak a 2013. augusztus 23-án kezdődő világbajnokságon: "Várhatóan 1000-1200 versenyző érkezik Egerbe, ahol két 50 méteres medencében, négy pályán zajlanak majd a mérkőzések."

A víz alatti hokit 25x15 méteres, és legalább 2 méter mély medence alján játsszák. Egy csapat 10 főből áll. Ebből hat az aktív játékos és négy a csere. A mérkőzés alatt a játékosok folyamatosan váltják egymást. Egy mérkőzés két, egyformán 15 perces félidőből áll. A játékosok uszonnyal, maszkkal és légzőcsővel vannak felszerelve. A játék lényege, hogy a másfél kilós, műanyaggal bevont ólomkorongot a játékos az ütőjével az ellenfél kapujába juttassa.

A mérkőzést három bíró vezeti, kettő a vízben, egy - a főbíró - a partról irányítja a játékot. A főbíró víz alatt is hallható hangjelzéssel állítja le vagy indítja el a játékot. A szabályok megengedik a keménységet, de határozottan fellépnek a durva, sportszerűtlen és passzív játék ellen. A szankció szabadlövés, büntető vagy kiállítás lehet.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-10-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite