2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
ItthonAz amerikai nagykövet elítélte a Jobbik Ku Klux Klan-os megjegyzését

Az amerikai nagykövet elítélte Jobbik Ku Klux Klan-os megjegyzését


Eleni Tsakopoulos KounalakisAz egyik jobbikos országgyűlési képviselő egy interjúban a magyar Ku Klux Klan lehetőségéről beszélt. Eleni Tsakopoulos Kounalakis szerint ez a „gyűlöletre uszítás legrosszabb fajtája".


Nincs helye a civil politikai diskurzusban olyan csoportoknak, amelyek félelmet keltenek és az erőszakot hirdetik - írta Eleni Tsakopoulos Kounalakis budapesti amerikai nagykövet közleményében. Ezt annak kapcsán közölte, hogy a sajtóban megjelent tudósítások szerint egy szélsőjobboldali politikus a magyar Ku Klux Klan megjelenését sürgető kijelentést tett március 21-én.


A Magyar Nemzet című lap kedden, a Magyar Nemzeti Gárda budapesti tüntetéséről beszámolva idézte Zagyva György jobbikos országgyűlési képviselőt, aki arról beszélt: "miként annak idején az Egyesült Államokban, úgy nálunk is megvan az indoka annak, hogy megjelenjen a magyar Ku Klux Klan".


Eleni Tsakopoulos Kounalakis szerint "ez a hitvány kijelentés a faji türelmetlenségre és gyűlöletre uszítás legrosszabb fajtája". Mint hozzátette, az amerikai és a magyar társadalom egyaránt a vélemény- és a szólásszabadság közös értékein alapszik.
Az amerikai nagykövet a közleményében utal a magyar kormányzat képviselőivel a közelmúltban folytatott megbeszéléseire, amelyek során biztosították arról, hogy a kormány nem tűri el az állampolgárai elleni erőszakot vagy a félelemkeltést, és megteszi a megfelelő lépéseket annak érdekében, hogy biztosítsa az állampolgárok jogainak védelmét.


"Nagyra értékeljük a magyar kormányzat elkötelezettségét minden magyar polgár jogainak megvédésében, tekintet nélkül etnikai, kulturális vagy társadalmi hátterükre. Magyarország mellett állunk, készen arra, hogy szembeszálljunk a gyűlölettel, bárhol is jelenjék meg akár Magyarországon, akár az Egyesült Államokban" - olvasható a közleményben.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-03-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite