2019. július 16., kedd - Valter
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeAz Államalapításról emlékeztek Salgótarjánban

Az Államalapításról emlékeztek Salgótarjánban

Augusztus20_StA Szent István téren álló emlékműnél tartott koszorúzási ünnepséggel vette kezdetét a salgótarjáni augusztus 20-i megemlékezés. Délután a Fő téren folytatódik az ünnepély.

Pénteken délelőtt 11 órakor a Himnusszal, majd közös imádsággal kezdődött a hagyományos Szent István téri koszorúzási ünnepély Salgótarjánban. Ezt követően a város polgármestere, Székyné Dr. Sztrémi Melinda ünnepi beszédében hosszasan méltatta Szent Istvánt. Úgy fogalmazott: nem volt nála jelentősebb hatású magyar uralkodó. Felidézte első királyunk Imre herceghez írt intelmeit, melyek napjainkban is ugyanúgy érvényesek. Kitért arra is, hogy az idei ünnep különleges, hiszen újra együtt az ország. És ez nem csak az árvíz miatti összefogásra érthető, hanem például arra is, hogy augusztus 20-án lépett életbe a kettős állampolgárságról szóló törvény.

Az ünnepi köszöntő után a Szent István téren álló szobrot koszorúzta meg a városvezetés, a pártok és azok ifjúsági szervezetei, a városi intézmények, illetve több civil és szakszervezet is. Az ünnepi műsorban végig közreműködött a Bányász-Kohász Dalkör és a Cantate Domino kórus, mely végül a Szózattal zárult.

Az augusztus 20-i ünnepség 16 órakor folytatódik a Fő téren. A színes programok mellett itt kerül majd sor az új kenyér megszegésére is. A rendezvény Keresztes Ildikó és Balázs Fecó koncertjét követően tűzijátékkal zárul majd.

Forrás: Nógrád24.hu

 

2010-08-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite