2019. június 16., - Jusztin
Keresés a tartalomban
ItthonAz államfő minden törvényt aláírt

Az államfő minden törvényt aláírt


Schmitt Pál02Schmitt Pál féléves rendszerességgel ellátogat majd a kormány ülésére. A köztársasági elnök szerdán, miután Orbán Viktor kormányfő meghívására részt vett a kabinet tanácskozásán, bejelentette azt is: minden, az Országgyűlés által elfogadott és még államfői aláírásra váró törvényt ellátott kézjegyével.


Schmitt Pálnak államfőként ez volt az első találkozása a kormánnyal. Mint sajtónyilatkozatában fogalmazott, úgy próbálja és úgy kívánja ellátni elnöki feladatát, hogy egyfajta interaktív kapcsolatot létesít a hatalmi ágazattal, mindenekelőtt a kormánnyal, valamint a parlamenttel és a bíróságokkal. Meggyőződése ugyanis, hogy csak így tudja ellátni integráló feladatát.
Az államfő újságírók előtt bejelentette: minden, az Országgyűlés által elfogadott és még államfői aláírásra váró törvényt ellátott kézjegyével. Hozzátette, hogy egyik törvényben sem talált alkotmányossági kifogást. (Az augusztus 6-án hivatalába lépett köztársasági elnöknek összesen tizenhárom jogszabályt küldött át az Országgyűlés.)
Schmitt Pál kiemelte, egy-két miniszterrel szorosan együttműködik majd hivatali ideje alatt. Itt említette meg Martonyi János külügyminisztert, akivel, mint mondta, mindig egyeztetni fog külföldi útjai előtt.
Réthelyi Miklóssal, a nemzeti erőforrás miniszterrel a magyar nyelv védelme, a fiatalok mozgásgazdag életmódja, valamint az élethosszig tartó tanulás kérdésében egyeztetnek majd rendszeresen - közölte.Hozzátette: rajtuk kívül szoros kapcsolatot kíván kialakítani még Hende Csaba honvédelmi miniszterrel, valamint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel aki, mint emlékeztetett, a határon túli magyarokért felel.Az államfő úgy fogalmazott: a kormányülésen azt hangsúlyozta, részese kíván lenni annak a közös erőfeszítésnek, amelynek során sikeres európai uniós elnöksége lesz Magyarországnak.
Schmitt Pál közölte, a kormányülésen tájékoztatást adott a Köztársasági Elnöki Hivatal átalakításáról, és bemutatta munkatársait is.

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-08-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite