2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedAz állami tulajdon védené a Molt az ellenséges felvásárlástól

Az állami tulajdon védené a Molt az ellenséges felvásárolástól


molVédené az ellenséges felvásárlástól a Molt, ha a magyar állam megvásárolná az orosz Surgutneftegas (Szurgutnyeftegaz) részvénycsomagját - mondta Hernádi Zsolt, az olajtársaság elnök-vezérigazgatója az MR1 reggeli műsorában.


Az elnök-vezérigazgató hangsúlyozta, hogy ez az állam számára is megnyugtató lenne, mert a Mol olyan stratégiai eszközöket birtokol, amelyek nem csak a magyar állam, hanem a közép-európai országok számára is fontos az, hogy ne kerüljenek ellenséges kézbe. Hernádi Zsolt kijelentette, hogy nem folynak tárgyalások a Mol és a Szurgut között.
A tulajdonosok közötti adásvételi tárgyalásokról általában értesítik az olajcég menedzsmentjét - mondta, hozzáfűzve: "ha kérnek, akkor adunk támogatást".
"Az elmúlt tíz évben mindig regionális játszmában éreztem a Molt" - mondta Hernádi. Energiapolitikáról lévén szó, rossz jel lenne, ha Mol nem lenne részese - tette hozzá.
A Mol elnök-vezérigazgatója határozottan kijelentette, hogy az INA nem lehet alku tárgya a Szurgut Mol-részvényeivel kapcsolatban. A horvátországi olajcég irányításának megszerzése Európán kívüli lehetőségeket biztosít a Mol számára, mondta a Hernádi és utalt szíriai kitermelési lehetőségekre, de megemlítette az adriai lelőhelyeket is.
A válságadó esetleges meghosszabbításával kapcsolatban Hernádi Zsolt ismét kifejtette, hogy az nagyon rossz üzenet lenne minden külföldi és magyar befektetőnek. "A rendcsinálás mindenkinek érdeke" - mondta a Mol elnök-vezérigazgatója - a makro gazdasági rendcsinálás is az, hogy az állam hatékonyabban működjön, de minden ilyen programnak két-három éven belül meg kell térülnie - hangsúlyozta a Mol elnök-vezérigazgatója.


Forrás:MTI/HÍRPORT24

2010-10-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite