2019. június 24., hétfő - Iván
Keresés a tartalomban
NagyvilágAz amerikai szenátus ma szavaz az új budapesti nagykövet megerősítéséről

Az amerikai szenátus ma szavaz az új budapesti nagykövet megerősítéséről


Az amerikai szenátus hétfőn 50-36 arányban megszavazta, hogy lezárja a vitát az Egyesült Államok leendő budapesti és Buenos Aires-i nagykövetéről és várhatóan kedden, helyi idő szerint délelőtt voksol majd a két leendő misszióvezető kinevezésének megerősítéséről.

collenbell

A Magyarországra készülő Colleen Bell és az Argentínába kiküldendő Noah Mamet megerősítését megfigyelők gyakorlatilag kész tényként kezelik, mert ehhez egyszerű többség is elegendő a szenátusban, amelyet januárig még a demokraták ellenőriznek. Az elnök pártja az új összetételű kongresszus összehívásáig megpróbál annyi kinevezést elfogadtatni, amennyit csak lehetséges.

A két nagykövetjelölt egyike sem karrierdiplomata, mindketten az elnök újraválasztási kampánya során végzett adománygyűjtő tevékenységükkel érdemelték ki megbízatásukat. Jelölésük és a szenátusi bizottsági meghallgatáson tanúsított, sokak által megkérdőjelezett felkészültségük éles szakmai, politikai és sajtóbeli támadásokat váltott ki.

Colleen Bell ismert televíziós producer, emellett különböző környezetvédelmi, művészeti és szociális ügyek támogatója. 2012-ben tevékenyen hozzájárult Obama elnök újraválasztási kampányának adománygyűjtő tevékenységéhez.

Karrierdiplomata legutóbb Charles H. Thomas személyében, 1990 és 1994 között állt a budapesti amerikai nagykövetség élén. Az ő elődje, az idén januárban elhunyt Robie Marcus Hooker "Mark" Palmer (1986-1990) szintén a washingtoni külügyminisztérium hivatásos állományához tartozott.

Ha a szenátus megszavazza, Bell lesz a rendszerváltozás utáni negyedik női amerikai nagykövet Budapesten. A 47 éves jelölt négy gyermek anyja. Férjével, a televíziós forgatókönyvíró és producer Bradley Bell-lel együtt Los Angelesben él.

Forrás: MTI/ Nógrád24

 

 

 

2014-12-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite