2019. május 19., - Ivó, Milán
Keresés a tartalomban
NagyvilágAz Arab Liga támogatja Obama Iszlám Állam elleni katonai fellépését

Az Arab Liga támogatja Obama Iszlám Állam elleni katonai fellépését


Sajtóértesülések szerint az Arab Liga tagállamainak Kairóban összegyűlt külügyminiszterei olyan határozatot fogadnak el, amelyben támogatják a Szíria és Irak jelentős területeit uraló Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet elleni amerikai hadműveleteket.

Barack Obama001


A vasárnapi tanácskozáson Nabíl el-Arabi főtitkár "egyértelmű döntésekre és széles körű katonai és politikai lépésekre" szólította fel a jelenlévőket, egy nappal azután, hogy John Kerry amerikai külügyminiszterrel tárgyalt a radikális milícia elleni összefogásról. Irak üdvözölte Barack Obama amerikai elnök korábbi felhívását, amelyben a szélsőségesek elleni nemzetközi összefogást sürgette.

Bagdad többször is jelezte, hogy az Iszlám Állam visszaszorításához nemzetközi katonai segítségre van szüksége. "Az arab államok soha nem látott kihívásokkal állnak szemben" - mondta Arabi, s emlékeztetett az utóbbi években látott forradalmakra, s az azokat követő politikai, illetve gazdasági nehézségekre. Legnagyobb veszélyként a liga főtitkára azonban a térségben egyre nagyobb teret nyerő fegyveres terrorszervezeteket emelte ki. Arabi szerint a liga huszonkét tagállama által rendszerint felhozott kifogás, miszerint nem kívánnak más országok belügyeibe beavatkozni, ezúttal nem akadályozhatja meg a közös fellépést a "rákként" terjedő jelenséggel szemben.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

Edvin Marton koncert

HIRDETÉS

 

2014-09-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite