2019. március 22., péntek - Benedek
Keresés a tartalomban
ItthonAz árvíz miatt továbbra is korlátozások vannak a vasúti közlekedésben

Az árvíz miatt továbbra is korlátozások vannak a vasúti közlekedésben


MávSzünetel a vasúti forgalom, vonatpótló buszok viszik az utasokat a Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon Olaszliszka-Tolcsva és Sátoraljaújhely között, emiatt a teljes vonalon 10-15 percet késnek a vonatok. Ugyancsak buszok viszik az utasokat a Miskolc-Tornanádaska vasútvonalon Sajóecseg és Szendrő között.


Az árvíz által érintett dunántúli és az észak-magyarországi vasúti vonalszakaszokon már gyorsabban haladhatnak a szerelvények, de még mindig nem közlekedhetnek teljes sebességgel; Észak-Magyarországon, főként Miskolc térségében van olyan vonalszakasz, ahol a hosszú hétvégén sem járhatnak a vonatok - közölte a Mávinform.
Szünetel a vasúti forgalom, vonatpótló buszok viszik az utasokat a Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon Olaszliszka-Tolcsva és Sátoraljaújhely között, emiatt a teljes vonalon 10-15 percet késnek a vonatok. Ugyancsak buszok viszik az utasokat a Miskolc-Tornanádaska vasútvonalon Sajóecseg és Szendrő között.


A Vámosgyörk-Újszász-Szolnok vonalon Jászapáti és Vámosgyörk között a pályát lezárták, itt is vonatpótló autóbuszok közlekednek körülbelül 10 perces késéssel. A Vác-Balassagyarmat vonalon az Ipoly áradása miatt a vasúti közlekedés Drégelypalánk-Balassagyarmat között szünetel, itt is vonatpótló buszok járnak, ezen a vonalon 5-10 perces késések várhatók.


A Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon Nyékládháza és Miskolc-Tiszai pályaudvar között továbbra is csökkentett sebességgel tudnak közlekedni a járatok, és továbbra is sebességkorlátozás van érvényben Miskolc-Tiszai pályaudvar-Felsőzsolca között a Sajó hídon, valamint Felzsőzsolca-Hernádnémeti-Bőcs között a Hernád hídon. A vonatok átlagosan 10-15 perces késéssel közlekednek.


A Miskolc-Nyíregyháza vonalszakaszon, Mezőzombor és Szerencs között a vízátfolyások miatt csökkentett sebességgel haladnak a szerelvények, ami további késéseket okozhat a Budapest-Miskolc-Nyíregyháza vonal közlekedésében.
Sebességkorlátozás miatt a Dunántúlon 10-15 perces késéssel járnak a vonatok a Budapest-Győr-Hegyeshalom, a Budapest-Pécs, valamint a Kaposvár-Siófok vonalon. A Dombóvár-Bátaszék vonalon, Dombóvár és Mágocs-Alsómocsolád között az utasoknak vonatpótló autóbuszra kell átszállniuk, a buszközlekedés miatt 10-15 perces késések várhatók.


A rendkívüli időjárás következményeire tekintettel a Budapest-Pécs vonalon közlekedő InterCity vonatok pót- és helyjegy nélkül vehetők igénybe szombat éjfélig, a már megváltott pót- és helyjegyeket vasárnap éjfélig bármely állomás pénztárában kezelési költség felszámítása nélkül vissza lehet váltani - közölte a Mávinform.


Forrás: MTI/Nógrád24.hu

2010-05-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite