2019. július 23., kedd - Lenke
Keresés a tartalomban
SportAz eddigi legnagyobb úszó-Eb lesz a pesti

Az eddigi legnagyobb úszó-Eb lesz a pesti


úszásA várhatóan csaknem kétezer résztvevővel csúcstartó lesz az úszó Európa-bajnokságok történetében az augusztusi, magyarországi esemény: a LEN, az európai szövetség igazgatója, Szakadáti László már most jelezte, minden idők legnagyobb kontinensviadalára van kilátás, amelyen minden eddiginél több ország minden eddiginél több versenyzővel képviselteti magát.


A rendező hazai szövetség, a MÚSZ szombati összefoglalója szerint a LEN vezérkarának, az adminisztráció vezetői mellett immár valamennyi sportág szakbizottsága fejének margitszigeti vizitje után a vendégek elismerően nyilatkoztak a tapasztaltakról.


Az egyeztetések során nem akadt orvosolhatatlan probléma: minthogy - ellentétben a négy évvel ezelőtti margitszigeti helyzettel, amikor ilyenkor még a többség azon izgult, egyáltalán kész lesz-e az uszoda az Eb-rajtra - a budapesti helyszínt már mindenki ismeri, és itt nem lesz nagyobb változás, a 2006-os recept szerint halad majd a rendezés.


Az Európa-bajnokság augusztus 4-én kezdődik a Margitszigeten a szinkronúszó-, illetve a Balatonon a hosszútávúszó-viadalokkal, augusztus 9-től pedig az úszók és a műugrók versengenek 15-éig. Balatonfüred a hosszútávúszó-versenyekkel hosszútávon tervez, azaz később Eb-ket és Világkupákat is rendezne.


Az úszóknál immáron él a négyindulós szabály, azaz minden számban négyen állhatnak rajthoz egy nemzetből (igaz, csak a legjobb kettő folytathatja a középdöntőkben, döntőkben). Miután a nagypályás Eb-ken is debütál a 10-pályás lebonyolítás, ez azt is jelenti, hogy nő az esély a jobb szereplésre, hiszen a középdöntőkbe az eddigi 16 helyett 20, míg a döntőkbe az eddigi 8 helyett 10 versenyző kvalifikálhatja magát. Az előnevezések szerint csaknem kétezren érkeznek a magyar fővárosba: eddig 1824 versenyző, illetve kísérő részvételét regisztrálták a LEN-nél és a szervezőknél.


Forrás: MTI

2010-05-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite