2019. május 23., csütörtök - Dezső
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeAZ EGYKORI KLÍMAVÉDELMI NAGYKÖVET...(X)

AZ EGYKORI KLÍMAVÉDELMI NAGYKÖVET IS CSATLAKOZOTT A NÓGRÁDI KEZDEMÉNYEZÉSHEZ (X)


A Kelet-Nógrád Térségi Hulladékgazdálkodási Rendszer fejlesztése mérföldkő a térség életében: az elmúlt hónapban tartották meg a projekt hivatalos alapkőletételét. A mintegy 3,5 milliárd forintos beruházással a kelet-nógrádi térség 51 településének szelektív hulladékgazdálkodási rendszerét fejlesztik. A kezdeményezéshez csatlakozott Katus Attila világ- és Európa aerobic bajnok is, aki rendszeres vendég a projekthez kapcsolódó környezetvédelmi eseményeken.

katus2

Nógrád megye természeti kincsekben gazdag, fontos tehát, hogy itt is megóvjuk a természetet, és zöldebb, tisztább, élhető lakókörnyezetet teremtsünk. A környékbeli lakosság tájékoztatása kiemelt feladat, melyben részt vesz Katus Attila aerobic bajnok, aki már klímavédelmi nagykövetként is munkálkodott.

Az Európai Uniónak volt egy az éghajlatváltozás veszélyeire fókuszáló és figyelemfelhívó kampánya, melyet minden országban úgy szerettek volna befogadhatóbbá tenni a fiatalok számára, hogy egy hozzájuk közelebb álló, közismert csapatot vagy személyt kértek fel az ügy támogatására. Magyarországon engem ért a megtiszteltetés, sok rendezvényen felszólalhattam és e nemes projekt kapcsán volt alkalmam találkozni például a Backstreet Boys tagjaival is, akik szintén felelősséget éreztek a Földért - mondja Katus Attila. Hozzáteszi, nemzetközi szinten és a világon mindenhol központi téma a fenntarthatóság kérdése. Ennek a témának egyik fontos eleme a klímavédelem, amihez mindenki hozzáteheti a saját maga kis építőkockáját, így egyénenként is tehetünk a közös ügyért. Az aerobic bajnok szerint nagyon fontos, hogy már gyermekkorban tudatosan elkezdjük a jövő generációjának nevelését a Földdel, élettel és természettel szembeni felelősségteljes hozzáállásra, arra, hogy egy kis figyelemmel hozzájárulhatunk ahhoz, hogy Földünk hosszútávon is élhető teret tudjon nyújtani számunkra.

Életmód-tanácsadóként nyilván nem áll távol tőlem a felelősségteljes gondolkodásmódra nevelés, azt szoktam mondani, hogy valamennyi cselekedetünkkel, életünk minden percében, mindennap és minden héten, bármely életkorban segíthetjük és javíthatjuk a szervezetünk működését, de vigyázat, mert ugyanakkor ki is zsákmányolhatjuk magunkat! Ugyanez a helyzet a Földünkkel is! Érdemes tehát a kizsákmányolást mielőbb megszüntetni, és rádöbbenni, hogy közösek a céljaink - mondja Katus Attila. A sportember úgy véli, erre kell rávezetni a fiatal generációt, hogy bár valóban globálisan kell gondolkodni a Föld megóvása terén, de lokálisan, egyén szintjén kell cselekednünk, és apró dolgokkal sokat tehetünk Földünkért.

További információ: www.keletnogradhulladekgazd.hu

A szelektív hulladékgyűjtési rendszer kialakítása és bevezetése a KEOP-1.1./2F/09-11-2013-0003 jelű projekt keretében, több mint 3,2 milliárd forintos európai uniós támogatással valósul meg.

szechenyibubi

(X)

2015-06-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite