2019. május 19., - Ivó, Milán
Keresés a tartalomban
ItthonAz Együtt hatalommal való visszaélés miatt feljelenti a volt fejlesztési minisztert

Az Együtt hatalommal való visszaélés miatt feljelenti a volt fejlesztési minisztert


Az Együtt - a Korszakváltók Pártja hatalommal való visszaélés miatt büntetőfeljelentést tesz Németh Lászlóné volt nemzeti fejlesztési miniszter ellen - jelentette be hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján a párt elnökségi tagja.

Németh Lászlóné

Németh Lászlóné volt nemzeti fejlesztési miniszter


Hajdu Nóra arra hivatkozott, hogy Eleni Tsakopoulos Kounalakis volt amerikai nagykövet könyvében azt írta: Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter minden héten leült Orbán Viktor kormányfővel, átnézték a középítkezési projektek listáját, és eldöntötték, melyikeknek legyen prioritása és melyik pályázatok nyerjenek.


A politikus bejelentette: az Együtt közérdekű adatigényléseket nyújt be annak érdekében, hogy hozzák nyilvánosságra a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium döntéselőkészítő anyagait illetve a fejlesztéspolitikai kabinet jegyzőkönyveit. Hajdu Nóra végül távozásra szólította fel a jelenleg nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkárként dolgozó Németh Lászlónét, mert szavai szerint "az ilyen politikusoknak és az ilyen embereknek nincs helyük a közéletben".


Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap újságíróknak azt mondta erről a témáról, hogy transzparens módon történik minden döntés, a különböző irányító hatóságok megteszik javaslataikat, és évek óta a kormány fejlesztési kabinetje hozza meg a döntéseket, amelyeket jóváhagyásért bevisznek a kormány elé.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2015-05-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite