2020. július 2., csütörtök - Ottó
Keresés a tartalomban
ItthonAz Együtt-PM a nemzetbiztonsági és rendészeti bizottságok összehívását kezdeményezi

Az Együtt-PM a nemzetbiztonsági és rendészeti bizottságok összehívását kezdeményezi


Az Országgyűlés nemzetbiztonsági és rendészeti bizottságainak soron kívüli összehívását kezdeményezi az Együtt-PM a Simon-ügyben, mert, mint írták, Welsz Tamás váratlan halála "egy gyanús ügy újabb, gyanús fejleménye".

egyutt2014


Gulyás József, az Együtt-PM szakpolitikusa pénteken közleményben tudatta ezt az MTI-vel. Szerinte a szolgálatok főigazgatóinak a bizottságokban kell tájékoztatást adniuk többek közt arról, hogy az üggyel összefüggésbe hozott vállalkozó, aki csütörtökön "tisztázatlan körülmények között" elhunyt, korábban együttműködött-e a szolgálatokkal, vagy állt-e az ellenőrzésük alatt, illetve szerepelt-e a nyilvántartásukban.


"A rendőrségtől választ várunk arra: az Interpol-körözés ellenére miért engedték ki tavaly Welsz Tamást az őrizetből, milyen alapossággal vizsgálták a nemzetközi nyomozóhatóság megkeresésével összefüggő ügyeket Magyarországon? Az ügyészség pedig adjon tájékoztatást arról, hogy kötöttek-e vele vádalkut a Simon-üggyel vagy más büntetőügyekkel összefüggésben" - sorolta kérdéseit a politikus.


Az Együtt-PM ugyancsak a rendőrségtől vár tájékoztatást arról, hogy Welsz Tamás meg volt-e bilincselve a rendőrautóban, történt-e vele szemben bármilyen, kényszerrel járó rendőri intézkedés a bilincselésen kívül, mennyire volt körültekintően előkészített a gyanúsított szállítása.


A Hír TV csütörtökön számolt be a Simon-üggyel összefüggésbe hozott Welsz Tamás haláláról. Honlapjukon azt írták, a vállalkozót ki akarta hallgatni a Központi Nyomozó Főügyészség; egy rendőrautó ment érte a Logodi utcai irodájához, ahonnan bilincsben szállították el, menetközben azonban rosszul lett. Az MTI úgy értesült, hogy a férfit a budai mentőállomásra vitték be, de az orvosok nem tudták megmenteni az életét.


Sajtóhírek szerint egy házkutatás során Welsz Tamás lakásából került elő az MSZP volt elnökhelyettesének Gabriel Derdak névre kiállított, de Simon fényképét és adatait tartalmazó bissau-guineai útlevele, amelyet egy nagyobb összeget tartalmazó bankszámla nyitásánál használtak. Az elhunyt férfi hosszabb ideje Simon Gábor "pénzügyi bizalmasa" volt a lapok szerint. Ugyancsak sajtóhírek szerint a férfi lakásában olyan papírokat is találtak a nyomozók, amelyeket Simon 240 milliós osztrák számlája "fedősztorijának" alátámasztásához készítettek. A házkutatáson a nyomozók tucatnyi afrikai útlevélre bukkantak, ezek között volt kitöltött, de úgynevezett biankó okmány is.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-03-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite