2019. június 20., csütörtök - Rafael
Keresés a tartalomban
ItthonAz ellenzéki pártok az Ab-hez fordulnak a médiacsomag miatt

Az ellenzéki pártok az Ab-hez fordulnak a médiacsomag miatt


AlkotmánybĂ­rĂłságAz MSZP az Alkotmánybírósághoz fordul, és utólagos normakontrollt kér a köztársasági elnök által kedden aláírt, a médiát és hírközlést szabályozó egyes törvények módosításáról szóló jogszabályról.


Mandur László, az MSZP országgyűlési képviselője elmondta: sajnálatosnak találják, hogy a köztársasági elnök hazai és nemzetközi szervezetek felvetése ellenére aláírta a törvényt, és nem kért előzetes normakontrollt. Hozzátette: több alkotmánybírósági állásfoglalásra hivatkozva támadják meg a törvényt a testületnél, mert az veszélyezteti a sajtó szabadságát.Úgy vélekedett, a törvény elfogadásával a kormányzat direkt és indirekt módon is valós befolyást tud gyakorolni a közmédiumok és azok műsorpolitikájának irányítására.


Az LMP szintén Alkotmánybírósághoz fordul - közölte a párt frakcióvezető-helyettese. Karácsony Gergely azt mondta, hogy véleményük szerint a csomag sérti többi között az alkotmány 61., a sajtó- és véleményszabadságról szó paragrafusát. Más, az alkotmányt sértő pontokat is találtak a csomagban - tette hozzá.Emlékeztetett arra, hogy a parlamenti szavazáskor pártja 21 módosító indítványt nyújtott be, amelyekkel az alkotmányossági problémákat akarták orvosolni, de a Ház ezek közül egyet sem fogadott el.


A Jobbik szintén bejelentette, hogy Alkotmánybírósághoz fordul. Novák Előd, a párt alelnöke azt mondta, elvárták volna, hogy az államfő előzetes normakontrollt kérjen az Alkotmánybíróságtól. Az országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: Schmitt Pál "pártcélokat szolgál".


Forrás:MTI/HÍR PORT24

2010-08-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite