2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
ItthonAz ellenzék szerint nem segít a devizahiteleseken a mentőcsomag

Az ellenzék szerint nem segít a devizahiteleseken a mentőcsomag


Az ellenzéki pártok egyetértenek abban, hogy a kormány intézkedései hosszú távon nem képesek megoldani a devizahitelesek problémáit. Az MSZP szerint a kormány intézkedéseinek hatására a devizahitelesek problémái nem csökkennek, csak időben eltolódnak.

Szanyi Tibor02


Szanyi Tibor, a párt elnökségi tagja kifogásolta, hogy az intézkedések részletei még nem ismertek, számos fogalom mellett nem érthető például az ingatlanárverések logikája. A politikus úgy véli: a kormányzati bejelentéseket óvatosan kell kezelni, a devizahitelesek terhe ugyanis nem csökken, csak időben eltolódik.


A Jobbik szerint csak látszatintézkedés a kormányzati csomag


A Jobbik szerint az otthonvédelmi akcióterv csak látszatintézkedés, amely nem oldja meg, pusztán elodázza a devizahitelesek problémáit - jelentették ki Lenhardt Balázs és Z. Kárpát Dániel ellenzéki képviselők. Az ellenzéki politikusok úgy vélik: a csomag nem oldja meg a devizahitelesek problémáit, csak egyes rétegeknek jelent bizonyos könnyítéseket, de ezt később "kamatostul visszaveszi majd az állam, vagyis átterheli a problémát a következő ciklusra" - mondta Z. Kárpát Dániel.


Lenhardt Balázs hangsúlyozta: a Jobbik szerint továbbra is az lenne a helyes megoldás, ha állami segítséggel forintosítanák a devizahiteleket ugyanazon az árfolyamon, amin az adósok felvették a hitelt.


LMP: a kormány a következő kabinet nyakába varrja a problémát


Az LMP szerint az árfolyamgát bevezetésével a kormány az utódja nyakába varrja a devizahitelesek problémáját. A kormány egy év után tett egy lépést a devizahitelesek problémáinak megoldásáért - mondta a párt választmányi szóvivője. Vágó Gábor ugyanakkor hozzátette: azzal nem értenek egyet, hogy a kormány csak a bankszövetséggel egyezett meg és nem vették figyelembe a különböző érdekvédelmi szervezetek véleményét.


Kitért arra is, hogy az LMP elsősorban szigorúbban szabályozná a hitelezési gyakorlatot, emellett szabályoznák a követeléskezelőket és létrehoznának egy ingatlanalapot, amelyben mind a kormány, mind a bankok, mind a hitelesek részt vesznek. A szóvivő bejelentette azt is, hogy az Országgyűlés lakhatási albizottságának elnökeként csütörtökre összehívja a testületet, annak érdekében, hogy a hitelesek érdekeit védő szervezetek is el tudják mondani meglátásaikat.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24


A témához kapcsolódó cikkeink:


Mentőcsomag - lesz euró alapú jelzáloghitel és 180 forinton rögzítik a frank árfolyamát>>>


Elemzői vélemények: az árfolyamrögzítés nem segít a nem fizetőkön>>>

 

 

2011-05-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite