2019. március 21., csütörtök - Klaudia
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNógrád megye - Az elmúlt 24 órában 6 baleset történt, többen megsérültek

Nógrád megye - Az elmúlt 24 órában 6 baleset történt, többen megsérültek


Nógrád megyében az elmúlt napon négy személyi sérüléssel és két anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

balngd0810

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2018. augusztus 10-én a délelőtti órákban Salgótarján külterületén. Egy 24 éves férfi közlekedett személygépkocsijával a 21-es számú főúton Bátonyterenye irányából Salgótarján felé, amikor gépkocsijával lehaladt az úttestről és az út menti villanyoszlopnak ütközött. A vezető a balesetben megsérült.

Balassagyarmat belterületén a délelőtti órákban egy 27 éves férfi kanyarodott a Leiningen Károly útra az egyik parkolóból személygépjárművével, amikor elütött egy úttesten áthaladó gyalogost.

A gyalogos a balest következtében az elsődleges orvosi vélemény alapján könnyű sérülést szenvedett.

A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

Az elmúlt napon további két személyi sérüléssel járó és két anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a megye rendőrei.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legjobb prevenció minden esetben a közlekedési szabályok megtartása, azonban a megváltozott időjárási viszonyokhoz való alkalmazkodás is kiemelten fontos!

A nyári hőség, a párás, meleg idő megviseli a szervezetet és közlekedésbiztonsági szempontból is kockázatokat rejt. A járművezetők általában kevésbé tudnak koncentrálni, valamint a megszokottnál figyelmetlenebbek, mely egy közlekedési helyzetben megnöveli a reakcióidőt is. A gyalogosok jellemzően kevésbé néznek körül mielőtt az úttestre lépnek, vagy rosszul mérik fel a veszélyeket.

Kérjük a járművezetőket, hogy vezessenek mindig kipihenten és gyakrabban álljanak meg felfrissülni, lehetőség szerint előre tervezzék meg az útvonalat! Legyenek türelmesek, vezessen kissé lassabban, tartsanak nagyobb követési távolságot!

Az évszak másik sajátossága a váratlanul lezúduló, özönvízszerű esőzés, mely szintén próbára teszi a gépjárművezetőket. A látótávolság hirtelen csökkenésén túl, az autósok nagy része nem számol az úgynevezett „vízen futás" veszélyeivel. Ilyenkor a kerék fokozatosan elveszíti kapcsolatát az úttesttel, „felfut" a vízre, és a tapadás megszűnése miatt a jármű kormányozhatatlanná válik. Mindez akkor alakul ki a legkönnyebben, ha a nagy sebesség kopott gumiabroncsokkal párosul. Az autógumi futó felületének bordázatát nyáron is ellenőrizni kell, zivatar idején azonnal csökkentsék a sebességüket, vagy álljanak félre, és ha csendesedik az eső, akkor folytassák útjukat.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmentes közlekedést kíván!


Forrás: Police.hu


2018-08-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite