2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
ItthonAz elmúlt húsz év legnagyobb adócsökkentése fekszik a parlament előtt

Az elmúlt húsz év legnagyobb adócsökkentése fekszik a parlament előtt


Rogán AntalRogán Antal, a Fidesz vezérszónoka szerint óriási előrelépés, hogy megvalósul az egykulcsos, arányos adórendszer.


Az adótörvények általános vitájában kedden az Országgyűlésben a fideszes képviselő kiemelte, az elmúlt húsz év legnagyobb adócsökkentése fekszik a parlament előtt. Rogán Antal kiemelte: óriási előrelépés, hogy megvalósul az egykulcsos, arányos adórendszer, amibe beépül majd a családi kedvezmények rendszere. Hangsúlyozta: senki nem fizet több adót a következő évben, viszont a családok, valamint a kis-, és középvállalkozások zsebében lényegesen több pénz marad. Először fordul elő, hogy az adótörvények - a jövedéki adó kivételével - csak adócsökkentést foglalnak magukba - jelentette ki.
Rogán Antal szerint arról a nyolc évről is beszélni kell amit az ország a háta mögött hagyott. Felhívta a figyelmet arra, hogy az MSZP-SZDSZ koalíció 2002 és 2010 között 41 alkalommal emelt adót. Mint fogalmazott, az előző kormányok adópolitikájából a merészség hiányzott, nem ösztönzött gyerekvállalásra, inkább arra ösztönzött, hogy az emberek eltitkolják jövedelmüket.
A fideszes képviselő kijelentette: Magyarországon az elmúlt nyolc esztendőben nem volt gazdasági növekedés, szemben a többi közép-európai országgal. Beszélt arról is, hogy az adótörvények tekintetében az arányosítás fontos lépés, melynek, mint mondta, lényege, hogy aki többek keres, az több adót is fizet. Rogán Antal szerint ilyen mértékű, a gyerekeket segítő intézkedések az elmúlt húsz évben nem történtek.
Kiemelte azt is: minden jövedelemkategóriában személyijövedelemadó-csökkenés következik be. Példaként azt mondta: egy átlagkeresettel és két gyerekkel rendelkező családnál évi 250 ezer forinttal több marad a családi kasszában. Ez mutatja jól, hogy ennek az adórendszernek ténylegesen milyen hatásai vannak - tette hozzá.
Hangsúlyozta azt is: a válságadót Magyarországon azokban a szektorokban fizetik, amelyik szektorokban az utóbbi években óriási profitot termeltek. Az új adórendszernek köszönhetően Magyarországon lehetőség van arra, hogy a termelő beruházások ösztönzése elkezdődjön - tette hozzá. Rogán Antal úgy fogalmazott: lehet még többet követelni ettől az adórendszertől, azonban a kérdés, hogy reális-e. Záró gondolatként azt mondta, ez az adócsökkentés óriási lépés a magyar családoknak, különösen a gyereket nevelőknek, valamint a magyar gazdaságnak.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-10-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite