2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
BulvárAz elrabolt lányt a bűnöző sírjában keresték

Az elrabolt lányt a bűnöző sírjában keresték - hiába


Olaszország egyik mai napig megoldatlan rejtélyére kerestek választ Enrico De Pedis, a római alvilág egykori főnöke sírjának hétfői kinyitásával. A koporsóban a Vatikán egyik alkalmazottjának 1983-ban elrabolt lányát, Emanuela Orlandit keresték.

 

sironalvas

(illusztráció)

Órákig tartott a Sant'Apollinare bazilika kriptájának kinyitása. A Róma központjában, vatikáni felségterületen található templomot és környékét lezárták, az újságírókat távol tartották. Az ügyészeken, a rendőrség helyszínelőin és orvosain kívül senki sem közelíthette meg a területet.

Sajtóinfomációk szerint az Enrico De Pedis feliratú, márványlappal lezárt sírban három egymásba helyezett koporsót találtak. A benne levő tetem egy férfié volt, valószínűleg De Pedisről van szó, de azonosítása a DNS-vizsgálat után lesz csak biztos. A vizsgálat után De Pedis földi maradványait egy római köztemetőben helyezik el. A kriptában semmilyen más tárgyat, fényképet nem találtak.

Elszállították a De Pedis sírjával szomszédos koporsókat is, közel kétszáz csontvázzal, melyeknek többsége az utóbbi századokban került a kriptába.

A templomnál nyilatkozó Pietro Orlandi elmondta, biztos volt benne, hogy testvére, Emanuela holttestét nem De Pedis sírjában rejtették el. "Itt volt az ideje a tisztázásnak. Most a Vatikánnak a többi titkot is fel kell fednie" - hangsúlyozta Orlandi nővére eltűnésének körlülményeire utalva.

Az 1990-ben utcai leszámolásban meggyilkolt De Pedis a hírhedt Magliana-banda római bűnszervezet vezére volt. A banda egykori tagjainak vallomásai szerint De Pedis rabolta el az 1983 júniusában eltűnt, akkor tizenöt éves Emanuela Orlandit. 2005-ben egy televíziós műsorba érkezett telefonhívás figyelmeztetett arra, hogy a hosszú rabság után meggyilkolt Emanuela holtteste került volna De Pedis koporsójába.

Bizonyítást soha nem nyert hatósági feltételezések szerint De Pedis szoros kapcsolatban állt a Vatikánnal, ezért helyezték sírját a vatikáni területen álló bazilikába. A lány eltűnése után az Orlandi családnak telefonáló névtelen összekötőt is az olasz titkosszolgálat egy magas rangú vatikáni személlyel azonosította.

Mit tud a Vatikán De Pedisről és Emanuela elrablásáról? - erre vár választ a május 27-én a Szent Péter téren tüntetést szervező Orlandi-család. Emanuelát két évvel a II. János Pál elleni merénylet után rabolták el. A terrorista Ali Agca a merénylettel hozta összefüggésbe a lány eltűnését, de pontos információkkal soha nem szolgált. Agca két évvel ezelőtt, Törökországban találkozott Pietro Orlandival, és azt mondta neki, hogy Emanuela még él.


Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-05-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite