2019. július 24., szerda - Kinga, Kincső
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeAz Émász 10 milliárd forintot fordít beruházásra Észak-Magyarországon

Az Émász 10 milliárd forintot fordít beruházásra Észak-Magyarországon


Közel 10 milliárd forintot fordít beruházásra az Észak-magyarországi Áramszolgáltató (Émász) Nyrt. az észak-magyarországi régió megyéiben az idén - közölte Hans-Günter Hogg, a német RWE és EnBW konszernek többségi tulajdonában lévő cég igazgatósági tagja miskolci sajtótájékoztatóján szerdán.

áram


A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett áramszolgáltató társaság 9 milliárd 950 millió forintot költ 2011-ben hálózati beruházásokra, ebből az összegből 2,2 milliárd forint jut főelosztó hálózati fejlesztésre, a beruházások befejezése után egyebek mellett javulhat az üzembiztonság, csökkenhet a hálózati veszteség.


A részletekről szólva megemlítette: Károlyfalva térségében folytatják a 120/20 kilovoltos alállomás tavaly megkezdett rekonstrukcióját, Balassagyarmaton megkezdik a 120/20 kilovoltos alállomás teljes felújítását, és folytatódik a 120 kilovoltos távvezetékek rekonstrukciója és az alállomási épületek felújítása,


Az elosztóhálózat fejlesztésére 2 milliárd forintot fordítanak, 1,5 milliárd forint jut egyebek mellett a hálózatirányítási rendszer korszerűsítésének befejezésére, a feszültség-monitoring rendszer kiépítésére, a hálózati elemek távműködésének megvalósítására. Miskolcon különböző projektek előkészítésére 158 millió forintot szán az Émász.


A tőzsde B kategóriájában jegyzett Émász első negyedévi konszolidált, adózott nyeresége 2,525 milliárd forint volt, 45 százalékkal kevesebb, mint tavaly ugyanebben az időszakban, a társaság árbevétele 5,8 százalékkal 23,7 milliárd forintra csökkent. Az üzemi eredmény 48,5 százalékkal esett vissza, 1,58 milliárd forintot ért el a nemzetközi számviteli szabvány (IFRS) alapján készült jelentés szerint.


Az első negyedévben az Émász 530 gigawattóra áramot értékesített, 6,3 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban.
A 30,5 milliárd forint jegyzett tőkéjű társaság saját tőkéje 64,67 milliárd forint volt március 31-én, a tavaly december végi értékhez képest 4 százalékkal emelkedett.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-06-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite