2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
NagyvilágAz Európai Bizottság vizsgálja a nyerőgépek betiltását

Az Európai Bizottság vizsgálja a nyerőgépek betiltását


Már vizsgálja az Európai Bizottság a magyar Országgyűlés által elfogadott szerencsejáték törvény módosítását; a nyerőgépek azonnali betiltásáról szóló anyagokat már be is kérte a kormánytól - közölte hétfőn a Magyar Szerencsejáték Szövetséggel (MSZSZ).

Európai Bizottság


Az MSZSZ-t erről az Európai Pénznyerő automatákat Üzemeltetők Szövetsége (EUROMAT) tájékoztatta, amelynek a magyar szövetség is tagja. Az MSZSZ kiemeli, hogy az Európai Bizottságnál külön is panasszal élt, amelyet a bizottság ugyancsak befogadott. Az EUROMAT október 4-én fordult az Európai Bizottsághoz, mert úgy gondolják, hogy a magyar kormány jogellenes döntéssel tiltotta be a nyerőgép iparágat - írja az MSZSZ.


Az EUROMAT panaszában emlékeztetett arra, hogy az Európai Bíróság már Lengyelországban jogellenesnek ítélt hasonló intézkedéseket. Az egyik bizottsági direktíva alapján meghatározott három hónapos várakozási időt figyelmen kívül hagyva, a magyar kormány az intézkedést úgy alkalmazta, hogy nemzeti szintű és fiskális jellegű törvény módosításra hivatkozott.


Az európai szövetség panasza szerint ez nem fiskális kérdés, inkább egy védelmező döntés egy bizonyos alszektor javára, fiskális eszközként burkolva, ugyanis a magyar kormány versenyellenes intézkedést alkalmazott a privát szektorral szemben a koncesszió alapján működő kaszinók haszna védelmében.


Anette Kok, az EUROMAT elnöke tájékoztatta arról az MSZSZ-t, hogy az Európai Bizottságtól kapott hivatalos levélben tudatták velük: a Bizottság szolgálatai már feltették kérdéseiket a magyar hatóságoknak az EUROMAT szerint jogsértő döntés kapcsán - derül ki a magyar szövetség közleményéből.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-10-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite