2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
ItthonAz Európai Központi Bank vezetőivel folytatott megbeszélést Fellegi Tamás és Simor András

Az Európai Központi Bank vezetőivel folytatott megbeszélést Fellegi Tamás és Simor András


Az Európai Központi Bank (EKB) vezetőivel folytatott megbeszélést kedden Frankfurtban Fellegi Tamás, a nemzetközi pénzügyi szervezetekkel folytatott tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter és Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke - közölte az EKB sajtóosztálya az MTI-vel.

Fellegi Tamás01


Az eszmecserén Magyarország gazdasági helyzetéről és az MNB-re vonatkozó törvény "javasolt módosításáról" volt szó - mondta Miltényi Eszter, az EKB sajtóosztályának Ciprusért, Máltáért, Magyarországért, Szlovéniáért és Portugáliáért felelős munkatársa. A megbeszélésen részt vett Mario Draghi, az EKB elnöke, Vítor Constâncio alelnök, valamint Peter Praet és Jörg Asmussen igazgatósági tag, magyar oldalról pedig Fellegi Tamás és Simor András - tette hozzá.


A tárca nélküli miniszter sajtóirodájának korábbi közlése szerint Fellegi Tamás hétfőn és kedden Németországban folytatja Washingtonban megkezdett előzetes egyeztető körútját. Az EKB vezetősége mellett találkozik Jens Weidmann-nal, a Német Szövetségi Bank (Bundesbank) elnökével, Wolfgang Schäuble szövetségi pénzügyminiszterrel, vezető kormányzati politikusokkal és németországi bankvezetőkkel. Simor András e találkozók közül az EKB vezetőivel folytatott megbeszélésen vesz részt a tárca nélküli miniszter sajtóirodája előző heti közleménye szerint.


Kedden a tárca nélküli miniszter sajtóirodája azt közölte az MTI-vel, hogy Fellegi Tamás a németországi programok lezárultával részletes tájékoztatást ad a megbeszélésekről.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-01-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite