2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
BulvárAz „Évszázad édesapja”- Történet egy apáról és bénult lányáról + VIDEO

Az „Évszázad édesapja"- Történet egy apáról és bénult lányáról + VIDEO


Apa és 13éves lánya, aki le van bénulva, együtt triatlonozik. A lányával a karjaiban fut az apa, hogy gyermeke élvezze a frisslevegőt. Ez a történet nagyon sok embert megérintett, ezért is nevezték el őt az „Évszázad édesapja"-nak.

apaeslanya

Rick van Beek (39 éves), Madison lányával versenyzik, olvasható a dailymail.co.uk portálon.
Futáskor a karjaiban viszi Maddy-t, és mindent megtesz, hogy lánya vele legyen a másik két versenyszámban is, az úszásban és a kerékpározásban is. Különleges kéttősüknek már neve is van, „Team Maddy"


A Midland Daily News-nak, Rick azt nyilatkozta, hogy Maddy sajnos megrekedt egy három hónapos csecsemő szintjén. De észrevették, mik azok a dolgok amik örömöt szereznek a lánynak. Maddy élvezi, amikor kint lehet a természetben, amikor a vízben lehet és szereti, amikor a szellő megérinti az arcát és a haját.
Két hónapos korában diagnosztizálták a súlyos betegségét Maddy-nél. „Ez volt életünk legsötétebb napja. Minden szülő azért imádkozik, hogy egészséges gyermek legyen. Nyolc évig én is azon sopánkodtam, hogy milyen jó lenne, ha gyermekem egészséges lenne, de ha ő nem ilyen lenne, mint amilyen, akkor mi sem lennénk azok az emberek, akik ma vagyunk" nyilatkozta az apa a Fox17-nek.

 

itt látható a video

Az apa elmesélte azt is hogyan kezdett el versenyezni a szabadban, bár előtte 2 csomag cigarettát szívott el. Észrevette, hogy Maddy mennyire boldog, amikor egy kocsiban végig tolta egy maratoni távon. Ezért idővel az apa abbahagyta a dohányzást is.
2008-ban kezdtek el edzeni és megállapította mennyire jó hatással van mindkettőjük egészségére. „A lányom a szívem, és én vagyok az Ő lába. Vannak napok, amikor nem lehet velem fizikailag, de mindig ott van a szívemben" írja blogján van Beek.


Nagyon sok embert meghatott a „Team Maddy" látványa a versenyeken, és sok embert ösztönöztek arra, hogy leküzdjék az akadályokat. „Azt hiszem Madison megváltoztatta sok ember életét. Nem csinál semmit, csak ott van, és mégis segít. Nem én, hanem Ő" nyilatkozta az apa.

 

Forrás: Mediafax/ HírPort24

 

 

2012-08-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite