2019. június 27., csütörtök - László
Keresés a tartalomban
SportAz év versenye a Hungaroringen (WTCC) 2011

Az év versenye a Hungaroringen (WTCC) 2011


Az FIA jelenlévő szakemberei a WTCC (Túraautó-világbajnokság) irányítóival és a csapatokkal egyetemben az év versenyeként jellemezték a Magyar futamot, az FIA WTCC Race of Hungary 2011-et.

wtccharom


Első alkalommal látogatott hazánkba a WTCC melyre rengetegen látogattak ki június 3. és 5. között. A három nap során összesen 75 ezer néző tette tiszteletét a versenyen. A lelkes közönség remek hangulatot varázsolt a pályára melyet még a délutáni eső sem tehetett tönkre. A nagy erejű zápor miatt még egy 30 perces kényszerszünetet is tartottak a pályán. Az orkán erejű szél és zuhogó eső elmúltával következhetett a második futam.

 

wtccegy

A hazai közönség örömmámorban úszott Michelisz Norbert első futamon aratott sikere után, azonban a második futamon gyorsan elszálltak az esélyek, hiszen hiába vett ismét szenzációs rajtot Michelisz Norbert, az első kanyar féktávján belerohant a korán fékező Mehdi Bennani versenyautójába, majd a füvön továbbcsúszva Kristian Poulsen autóját is eltalálta. Michelisz BMW-je teljesen összetört, de a magyar versenyző még lábon vissza tudott térni a boxba, ahol úgy tűnt, véget ér számára a verseny. A Zengő Dension Team szerelői viszont ismét csodát tettek az autóval, és kihasználva a második kör végén érkező, özönvízszerű esőt, megjavították az autót. A felzárkózás már nem sikerült, de a legjobb köridőt ő érte el.

 

wtcc

 

Michelisz Norbert a hétvégén pályafutása során harmadszor is dobogós helyen végzett, a Hungaroring pedig jelesre vizsgázott a WTCC versenynaptárában.

 

michelisznorbi


A páratlan hangulat és izgalom illetve kiváló szervezés miatt az Eurosport Event Limited közölte 2012-ben is lesz Magyarországon WTCC.

 

 

Forrás: HÍR PORT24
Fotók:
HROC

 

2011-06-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite