2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonAz idei költségvetést módosítja, majd a jövő évit tárgyalja a parlament

Az idei költségvetést módosítja, majd a jövő évit tárgyalja a parlament


Az Országgyűlés mai önálló ülésén az idei költségvetés módosításáról dönthet, amivel az államháztartás központi alrendszerének hiánya 74,35 milliárd forinttal 1125,184 milliárd forintra nőhet. A képviselők a nap végén a jövő évi költségvetés újra megnyitott részletes vitáját bonyolíthatják le.

Parlament2


A Ház ülése reggel 9 órakor napirend előtt felszólalásokkal kezdődik, amit a szavazás követ. A büdzsé módosítását elsősorban az októberben elfogadott takarékszövetkezeti integráció miatt terjesztette be a kormány. Az eredeti előterjesztés mintegy 39 milliárd forinttal növelte volna a hiányt. Az eredeti előterjesztés - egy, a kormány által benyújtott és elfogadott módosító indítvánnyal - kiegészült azzal, hogy egy uniós bírósági döntés miatt a Mol visszakap 35,3 milliárd forintot a központi költségvetésből.


Az ülésnap további részében korábban tárgyalni kezdett javaslatok részletes vitái kerülnek terítékre, utolsó napirendi pontként pedig a 2014-es költségvetés újra megnyitott, összesen nyolc órás időkerettel kiírt részletes vitája. Az Országgyűlés előző héten fogadta el a következő évi büdzsé főösszegeit, így a képviselők már csak az egyes fejezeteken belül kezdeményezhetnek átcsoportosításokat.


A parlament döntése alapján a 2014-es költségvetés 15 983 milliárd 668,7 millió forint bevétellel és 16 968 milliárd 306,1 millió forint kiadással számol. A hiányt 984 milliárd 637,4 millió forintra, a GDP 2,9 százalékára tervezik. A bevételi főösszeg 25 milliárd forinttal, a kiadási pedig 85 milliárd forinttal több a kormány által eredetileg javasoltnál, így a hiány 60 milliárd forinttal lett nagyobb.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-12-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite