2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedAz időjárás nem kedvez a fővárosi gyógyfürdőknek

Az időjárás nem kedvez a fővárosi gyógyfürdőknek


A hűvös idő miatt ma már több strand ki sem nyitott a fővárosban. Kérdés, így tudják-e tartani a nullszalldós tervet.


strand


Bár nyár van, a budapesti strandok és fürdők kihasználtsága a tavaszi hónapokat idézi: a szokásosnál negyedével kevesebben vendég fordul meg a fürdőkben - mondta a Kossuth rádió Krónikájának a Budapesti Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója. Szőke László hozzátette: a pünkösdi hétvége óta gyakorlatilag minden hétvégén rossz az idő, sőt eddig hét közben is csak két-három melegebb nap volt. Nyáron egy jó hétvégén 20-25 ezer vendég van, most viszont csak hat-hétezer jelenik meg az állandó fürdőkben.


A Budapesti Gyógyfürdők Zrt. kezelésében nyolc állandó fürdő és öt strand van. Szombaton a strandok csak délig voltak nyitva, ma viszont Szőke László szerint az is elképzelhető, hogy egyáltalán nem nyitnak ki, mert annyira rossz az idő. Azt viszont, hogy emiatt mekkora lesz a bevételkiesés, csak augusztus végén, szeptember elején lehet megtudni. „Tavaly közel 700 millió forint veszteségük volt a gyógyfürdőknek. Mi azt vállaltuk, hogy két év alatt nullszaldóssá tesszük a fürdők működését, ezt a tervünket nagyon komolyan befolyásolja ez a mostani időjárás."


A várt, de egyelőre elmaradni látszó bevételből a fürdők felújítását végeznék el: pótolnák például a kiesett csempéket, megújítanák a burkolatot, de más - vendégcsalogató beruházásokat végeznének.

 

Forrás: Magyar Rádió Krónika/MTI/HÍR PORT24

2011-07-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite