2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
ItthonAz LMP feljelentést tett az ál-LMP-s ajánlószelvény-gyűjtők miatt

Az LMP feljelentést tett az ál-LMP-s ajánlószelvény-gyűjtők miatt


KopogtatĂłcĂ©dulaFeljelentést tett a rendőrségen a választás rendjének megsértése miatt Szabó Barbara, a Lehet Más a Politika XVI. kerületi polgármester-jelöltje vasárnap, mert helyi lakosok beszámolója szerint a kerületben többen magukat LMP-s aktivistának kiadva gyűjtik az önkormányzati választások ajánlószelvényeit.


Az ajánlószelvények gyűjtése során több helyen arról számoltak be a választópolgárok, hogy a kerületi LMP-s aktivistákat megelőzve már jártak náluk olyan személyek, akik az ökopárt jelöltjei számára gyűjtötték az ajánlószelvényeket - közölte a párt vasárnap az MTI-vel. Többen jóhiszeműen oda is adták nekik az ajánlószelvényeket, amelyeket a párt kerületi szervezete azóta sem kapott meg.
Azokban az esetekben viszont, amikor a választópolgárok felkérték az álaktivistákat, hogy igazolják magukat, akkor azok szó nélkül sarkon fordultak. Az elkövetőkről pontos személyleírással rendelkeznek - áll a közleményben.
A párt közleménye szerint az utóbbi napokban "hamis vádak alapján sorozatos támadások érték a Lehet Más a Politikát, az álaktivisták esete is beleillik ebbe a lejárató kampányba" és mindez azt jelzi, hogy - mint fogalmaztak - politikai ellenfeleik mennyire tartanak az LMP-től az önkormányzati választásokon.
A párt szerint a kampánynak mégsem erről kellene szólnia, hanem az állampolgárok tájékoztatásáról, ezért felszólítják a pártokat, hogy budapesti programjuk bemutatásán alapuló tisztességes kampányt folytassanak, azért, hogy az emberek megalapozott döntést tudjanak hozni az október 3-án.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-08-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite