2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
ItthonAz LMP aggódik a közösségi rádiókért

Az LMP aggódik a közösségi rádiókért


Karácsony GergelyKarácsony Gergely a túlzott adminisztrációs terhek, az irreális reklámbevételi elvárások, és a felemás elbírálási gyakorlat miatt kért segítséget Szalai Annamáriától.


Karácsony Gergely a közösségi rádiók érdekében nyílt levelet írt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsát vezető Szalai Annamáriának. Az LMP frakcióvezető-helyettese a közösségi rádiókat ellehetetlenítő elvárásokra és az ellentmondásos pályázati rendszerre hívta fel a Médiatanács figyelmét.


Az LMP-s politikus többek között a túlzott adminisztrációs terhek, az irreális reklámbevételi elvárások, és a felemás elbírálási gyakorlat miatt kért segítséget. A párt közleményben azt írja: az LMP örömmel értesült arról, hogy jelentősen nőtt a közösségi rádiókra vonatkozó pályázatok támogatási keretösszege. Karácsony Gergely éppen ezért érthetetlennek tartja, hogy a pályázatok beadásánál számos, a korábbi években nem tapasztalható feltétel és ellentmondás nehezítette a pályázók dolgát.


Az LMP-s politikus szerint nem világos, hogy az idei pályázati bírálóbizottságokba miért nem delegálhattak tagot a szakmai érdekképviseleti szervezetek, noha a korábbi években ez jól bevált a tapasztalatok szerint nagyon hasznos gyakorlat volt.
Az LMP frakcióvezető-helyettese szerint a magyarországi közösségi rádiós szektor értékes színfoltja a hazai médiapalettának, és nemzetközi szinten is komoly elismertségnek örvend.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-04-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite