2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
ItthonAz LMP a kisgyermekes anyák védelmében akar fellépni

Az LMP a kisgyermekes anyák védelmében akar fellépni


Konkrét, a kisgyermekes és a terhes anyák jogaiért kiálló szakpolitikai anyagokat akar megfogalmazni a parlamentben az LMP mondta szombaton, a párt hűvösvölgyi majálisán Szabó Tímea.


A párt leendő országgyűlési képviselőjének szavai szerint ez a hétvége kiemelten fontos a számukra, mert most van május elseje, illetve anyák napja, és most lép életbe az a rendelkezés is, hogy a kisgyermekes anyák csak két évig jogosultak a gyesre. Szabó Tímea kijelentette, hogy segíteni kell a kisgyermekes nők munkaerőpiacra való visszaállását, de - szavai szerint - ehhez egyéb intézkedéseket is társítani kell. Azzal, hogy az LMP bejutott az Országgyűlésbe, új lehetőségek nyíltak meg a számukra, hogy felléphessenek a kisgyermekes és a terhes anyák jogaiért. Éppen ezért a párt konkrét szakpolitikai javaslatokat fog megfogalmazni - mondta.


Ertsey Katalin, aki szintén képviselői mandátumhoz jutott az LMP színeiben, példaként említette, hogy a munkahelyek és a gyermekintézmények oldaláról is nagyobb rugalmasságra van szükség. A munkahelyek részéről többek között a távmunkát és a rugalmas munkaidőt említette, míg véleménye szerint az intézményeknek igazodniuk kell a mai modern munkavégzési formákhoz. Hozzátette, hogy az esélyegyenlőség jegyében az anyáknak is munkahelyeket kell teremteni.
Az LMP Kőbányán, az Óhegy Parkban is majálisozik, amelyen részt vesz Schiffer András, a párt leendő országgyűlési képviselője.

2010-05-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite