2019. július 23., kedd - Lenke
Keresés a tartalomban
ItthonAz LMP azt állítja, hogy az MSZP egyre mélyebbre süllyed a mocsárban

Az LMP azt állítja, hogy az MSZP egyre mélyebbre süllyed a mocsárban


LMP01A Lehet Más a Politika (LMP) szerint az MSZP plágium vádja egy újabb szánalmas kísérlet arra, hogy az LMP hátán kászálódjon ki abból a mocsárból, amelybe az elmúlt két ciklusban folytatott elvtelen politikája nyomán süllyedt. A párt szerint a szocialisták az LMP programjának kisajátítására törekednek, amit a leghatározottabban visszautasítanak.

A párt szombaton közleményben reagált arra, hogy Bihary Gábor fővárosi szocialista képviselő pénteken azt mondta: az LMP pénteken bemutatott programjának jelentős része plágium, kiemelve a közlekedésre és a panelfelújításra vonatkozó részeket.

A Lehet Más a Politikát éppen ez ellen a politika elleni elemi felháborodás hozta világra ezért a leghatározottabban visszautasítja a szocialisták legújabb kísérletét arra, hogy az elmúlt évek politikájának következményeiért a felelősséget az LMP-re kenje - áll a közleményben, hozzátéve: a szocialisták fantom programjának és az LMP programjának semmi köze nincs egymáshoz.

Az LMP közleménye kiemelte: az MSZP honlapján még utalás sem található semmilyen Budapest programra, a budapesti MSZP csoport honlapján pedig a mai napig csak egy "vitaindító vázlat" található, ami a két bevezető és két - programot nem tartalmazó - záró oldallal együtt is mindössze 8 oldalt tesz ki. Nevetséges dolog ezt összehasonlítani az LMP 76 oldalas, szakértő munkacsoportok és civil szervezetek munkájának eredményeként, több hónap alatt létrejött programjával - szögezték le.

A párt különösen megmosolyogtatónak tartja, ahogyan a szocialisták főpolgármester-jelöltjének a több korrupciós ügyben is érintett BKV ingyenesé tételére tett javaslatát össze próbálják mosni az LMP-nek az egész tömegközlekedést új alapokra helyező javaslatával.

Az LMP sem tartalmilag, sem másmilyen formában nem ért egyet azzal, ahogyan a szocialisták részvételével működtetett fővárosi vezetés ebek harmincadjára adta a fővárost, átláthatatlan struktúrákat üzemeltetett, amelyekből "talicskán" és nokiás dobozokban hordták ki a pénzt - olvasható a dokumentumban.

A közlemény úgy fogalmaz: "úgy látszik a szocialisták nem tanultak semmit, és ugyanazzal a választók megtévesztésére játszó, egyszer már megbukott politizálással próbálnak kikecmeregni a mocsárból, amit az elmúlt években követtek". Az emberek ennek a politikai stílusnak az elutasításaként juttatták az LMP-t a parlamentbe, és fogják meghatározó erővé tenni a fővárosi politikában is - közölte az LMP.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-08-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite