2019. augusztus 24., szombat - Bertalan
Keresés a tartalomban
ItthonAz LMP elutasítja a budapesti költségvetési javaslatot

Az LMP elutasítja a budapesti költségvetési javaslatot


Az LMP fővárosi szervezete elutasítja a budapesti költségvetési javaslatot - jelentette ki Kaltenbach Jenő frakcióvezető hétfői sajtótájékoztatóján.

kaltenbach_jeno

Kaltenbach Jenő


Az ellenzéki politikus szerint az előterjesztés onnan vesz el pénzt, ahonnan nem kellene, és azt a problémát nem oldja meg, amit a leginkább meg kellene oldani. Kaltenbach Jenő a nincstelenség költségvetésének nevezte a szerdán tárgyalandó javaslatot. Úgy fogalmazott: a város a csőd szélén áll "BKV-stól, mindenestől", ami egyrészt külső tényezőknek tudható be, másrészt "jó nagy lapáttal rátett erre részben a városvezetés, részben az egész Fidesz hatalmi rendszer, hiszen a budapestiek érdeke lassan elvész a város, a kormány és a kerületek Bermuda-háromszögében".

Mint mondta, a kormány Budapestre "mutogat", hogy az adjon több pénzt a BKV-nak, ugyanakkor mindent elkövet annak érdekében, hogy lehetőleg forrás erre ne legyen. A fővárosi frakcióvezető elfogadhatatlannak nevezte, hogy számos területen kurtítások lesznek, és aggályának adott hangot amiatt, hogy a visszatartott forrásokhoz később nem jutnak hozzá az intézmények. Hanzély Ákos, a párt fővárosi képviselője közölte, hogy az LMP mintegy 400-500 millió forint átcsoportosításáról szóló módosító indítványt nyújt be a Fővárosi Közgyűlésnek; a kezdeményezéseik többsége elsősorban a kultúra, az oktatás és a szociálpolitika területén pótolná az elvonásokat, csökkentéseket.

A képviselő úgy véli, Budapest a "Fidesz-belharc áldozata", a hatalom pedig átcsúszott a kerületi polgármesterek kezébe. Kitért arra is, hogy a főváros az adóbevételeinek a 10 százalékát elvesztette, részben a gazdasági válság miatt, részben azért, mert a főváros gyenge érdekérvényesítő képessége miatt a kerületekhez kerültek a korábbi bevételi lehetőségek. Hanzély Ákos bírálta azt is, hogy a főváros gyakorlatilag minden olyan feladatát leépítette, amelynek ellátására nem kötelezi a törvény. "A nemzet fővárosa nem lehet csupán egy minimális intézményhálózatot fenntartó város, hanem előremutató, példás magatartást kellene mutatnia" - jelentette ki a politikus.


További fotók, videók, kommentek - csatlakozzon a Nógrád24.hu közösségéhez a Facebookon és a Twitteren is.

 

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-02-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite