2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
ItthonAz LMP független vizsgálatot sürget a NAV-nál

Az LMP független vizsgálatot sürget a NAV-nál


Az LMP független vizsgálatot követel a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV), kifogásolva, hogy a több mint egy éve napvilágra került áfacsalási botrány és a mintegy egy hónapja kirobbant amerikai beutazási tilalom ügyében még semmi sem tudható.

szel_bernadett1113

MTI Fotó: Máthé Zoltán


Szél Bernadett, az LMP társelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján kijelentette: kerül, amibe kerül, tart, ameddig tart, de végezzék el a vizsgálatot és annak eredményét hozzák nyilvánosságra.  Szerinte e nélkül az adóhivatal nem mossa le magáról annak vádját, hogy asszisztál az áfacsalásokhoz, ezért a képviselő jelképesen átnevezte az intézményt, és az újságírók előtt egy táblát helyezett el a NAV Kiemelt Adó és Vám Főigazgatóságának épületén,. Ezen az szerepelt: Nemzeti Adó- és Vámelkerülési Hivatal. (Később egy adóhivatali munkatárs kijött az épületből, és még a sajtótájékoztató alatt letépte a falról a táblát.)


Szél Bernadett hozzátette: az ügyek eltussolásában a kormány is cinkostárs, hiszen meglenne a lehetősége azok kivizsgálására, mégsem teszi meg azt. A képviselő szerint ezért a Nemzetgazdasági Minisztériumot (NGM) Nemzeti Korrupcióügyi Minisztériumnak kellene hívni. Elmondta: a tárca is új táblát kap az LMP-től.

szel_bernadett1113_1

MTI Fotó: Máthé Zoltán


Kijelentette: az ügyben nem az Egyesült Államokra kellene mutogatni, hanem Magyarországon kell felszámolni a korrupciót. A tájékoztatón Vida Attila, az LMP országos elnökségének titkára azt mondta: az elmúlt egy év bebizonyította, hogy mind a NAV, mind az NGM a korrupció fenntartásán dolgozik. Szerinte az adóhivatal az adóelkerülők, és nem az adófizetők pártján áll.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-11-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite