2019. március 23., szombat - Beáta
Keresés a tartalomban
ItthonAz LMP is csatlakozott az éhségmenethez

Az LMP is csatlakozott az éhségmenethez

Az LMP az éhségmenethez csatlakozva értékeli a kormány egy éves munkáját - közölte a párt kedden. Csatlakozott a Munkát, kenyeret! menethez ma délelőtt az LMP két szóvivője, Szél Bernadett és Vágó Gábor. A politikusok a Borsod-Abaúj Zemplén megyei Vattánál álltak be a gyaloglók sorába, és a menettel tartanak 12 km-en át Mezőnyárádig - áll a párt sajtóosztályának közleményében.

 

munkat_kenyeret


Hétfőn reggel kilenc órakor indultak Miskolcról Budapestre azok a tüntetők, akik éhségmenetükkel akarják felhívni a kormány figyelmét a borsodi térség tarthatatlan helyzetére. Az akciót egy munkanélküli diósgyőri olvasztár, Tóth Imre Miklós indította el, polgármesterek is csatlakoztak hozzá. A menetben haladt Ujhelyi István (MSZP), az Országgyűlés alelnöke, Gúr Nándor, az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának szocialista elnöke, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Alsógagy és Ricse szocialista polgármestere, civilek, munkanélküliek és szimpatizánsok.


A Munkát, kenyeret! menet indulásakor jelen volt Mile Lajos, az LMP frakcióelnökségének tagja, kedden pedig Szél Bernadett és Vágó Gábor állt be a menetelők sorába - írja az LMP közleménye. Az LMP-szóvivők szerint minden kezdeményezés jó, ami a nyomorúságra hívja fel a figyelmet, ezért is támogatják részvételükkel a gyaloglókat.


Szél Bernadett és Vágó Gábor a nap folyamán többször bejelentkezik majd élőben az ujellenallas.hu weboldalon, ahol déltől, részvételi értékelés keretében mondhatják el véleményüket a kormány 2011-es teljesítményéről az állampolgárok. Orbán Viktor ma délutáni évértékelőjével párhuzamosan így többek között értékelnek Szegeden, Kecskeméten, Egerben, Szolnokon, Szombathelyen, Pásztón, Gödöllőn és Budapest számos pontján.


A Fidesz miskolci szervezetének elnöke szerint borsodi szocialisták szponzorálják azt az éhségmenetet

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-02-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite