2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
ItthonAz LMP kiáll az elbocsátott éhségsztrájkolók mellett

Az LMP kiáll az elbocsátott éhségsztrájkolók mellett


Az LMP kiáll a kedden elbocsátott éhségsztrájkolók mellett, és bíznak abban, hogy a két szakszervezeti vezető, Nagy Navarro Balázs és Szávuly Aranka a munkaügyi bíróságon meg tudja védeni majd igazát - mondták el a párt országgyűlési képviselői, akik az elbocsátások hírére megjelentek a közmédia Kunigunda úti székháza előtt. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatóhelyettese, Gazsó L. Ferenc és az MTVA szóvivője, Cserháti Ágnes Böröcz István vezérigazgató megbízásából "kötetlen megbeszélésre" hívták az LMP delegációját, de Schiffer András, a párt frakcióvezetője azzal hárította el a meghívást, hogy ők az éhségsztrájkot folytatókhoz jöttek látogatóba.

Schiffer András_MTVA

Schiffer András, a Lehet Más a Politika (LMP) frakcióvezetője (j) és Karácsony Gergely, az LMP frakcióvezető-helyettese beszélget a közmédia Kunigunda úti székháza előtt.


Karácsony Gergely, az LMP országgyűlési képviselője a közmédia székháza előtt kedden arról beszélt, hogy az LMP politikusai is a sajtóból értesültek arról, hogy az éhségsztrájkot folytató két szakszervezeti vezetőt rendkívüli felmondással el akarják távolítani a közszolgálati médiaszolgáltatási alap kötelékéből.


Az LMP azt gondolja, hogy ez egy "sunyi döntés" az alap részéről, amit ahelyett hoztak meg, hogy a megfelelő konzekvenciát levonták volna, és inkább azokat a vezetőket távolították volna el a most elbocsátottak munkavállalók helyett, akik "galádságra" kényszerítették a kollégáikat - hangsúlyozta Karácsony Gergely, jelezve: véleményük szerint maga az eljárás nem is volt jogszerű. Mint fogalmazott, pártja bízik abban, hogy az éhségsztrájk eredményes lesz, s a közszolgálati televíziónál dolgozó, a "manipulációt megkövetelő vezetőket" el fogják bocsátani.


Nagy Navarro Balázs, a TFSZ alelnöke azt mondta, az éhségsztrájk folytatódik. Addig nem mennek el a köztévé épülete elől, amíg a "hírhamisítók nem távoznak" - tette hozzá. Megjegyezte továbbá, hogy a jelen törvények szerint a gyülekezési jogukkal élők "nem oszlathatók fel", de ha ez mégis megtörténne, szimpatizánsait arra kérte, hogy semmiféle erőszakot ne tanúsítsanak, s csak a véleményüket hangoztassák, de azt is csak a megfelelő hangnemben.Gazsó L. Ferenc, az MTVA vezérigazgató-helyettese Nagy Navarró Balázsnak azt mondta, a Magyar Televízióban nem dolgoznak hamisítók. Provokatív kijelentésekre pedig nem kíván reagálni - tett hozzá.


Gazsó L. Ferenc és Cserháti Ágnes, az MTVA szóvivője azért keresték fel az LMP helyszínre érkező képviselőit, hogy Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója megbízásából "kötetlen megbeszélésre" hívják a küldöttséget. Cserháti Ágnes az MTI-nek elmondta: ezt annak érdekében tartották szükségesnek, hogy az MTVA vezetése hivatalos tájékoztatást adhasson a megjelent országgyűlési képviselőknek a demonstráció fejleményeiről. Schiffer András a meghívást azzal hárította el, hogy ők az éhségsztrájkot folytatókhoz jöttek látogatóba.


Időközben a helyszínen összegyűltek között megjelent Demszky Gábor, Budapest volt szabad demokrata főpolgármestere is. A történtek után az MTVA közleményt adott ki, amelyben azt írták: "a törvényesség oldalán álló MTVA vezérigazgatója ajtaja továbbra is nyitva áll mindazon honatyák előtt, akik kíváncsiak a tényekre".

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24


A témához tartozó cikkeink:


Kirúgták a közmédiáért éhségsztrájkolókat>>>

 


 

 

2011-12-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite