2019. június 24., hétfő - Iván
Keresés a tartalomban
ItthonAz LMP követeli a NAV elnökétől, hogy tisztázza magát

Az LMP követeli a NAV elnökétől, hogy tisztázza magát


Szél Bernadett az országgyűlési törvény alapján kér információt Vida Ildikótól arra vonatkozóan, hogy a NAV elnöke szerepel-e az Egyesült Államokból kitiltott tisztviselők között. Az LMP elvárja, hogy Vida Ildikó ennek megválaszolására akár a vakációján is tudjon időt szakítani és ezzel hozzájáruljon az egyre súlyosabb korrupciós vádak tisztázásához.

Vida Ildikó

Forrás: RTL Klub


Az LMP elfogadhatatlanak tartja, hogy a NAV elnöke titokban külföldre utazik szabadságra, miközben ő maga és az általa vezetett szervezet is súlyos korrupciós gyanúba keveredik. A párt szerint az időhúzással és a titkolózással Vida Ildikó és a kormány tagjai lassan egyértelműen megválaszolják azt a kérdést, aminek a megválaszolását el akarják kerülni.


A kormány és a NAV az elmúlt egy hétben minden egyes lépésével maga erősítette a kitiltások okozta korrupciós gyanút. Az LMP célja ugyanakkor nem a gyanúsítgatás, hanem az ügy egyértelmű felderítése. Az LMP szerint ennek első lépése a NAV és Vida Ildikó érintettségének tisztázása.


Az Országgyűlési törvény szerint az állami szervek kötelesek az országgyűlési képviselők számára a feladatuk ellátásához szükséges minden felvilágosítást megadni. Az LMP ezért most írásban fordult Vida Ildikóhoz azt kérve, hogy tisztázza érintettségét a kitiltási botrányban. Vida Ildikó hallgatásával nem csak a saját, hanem az általa vezetett intézmény hírnevét is kockáztatja, így elvárjuk tőle, hogy kérdésünkre még szabadsága alatt is adjon választ.

 

Forrás: LMP/NÓGRÁD24

 

2014-10-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite