2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
ItthonAz LMP közlése szerint két szimpatizánsukat is bántalmazták

Az LMP közlése szerint két szimpatizánsukat is bántalmazták


Az LMP kedden arról számolt be, hogy szélsőjobboldali tüntetők két szimpatizánsukat is durván bántalmazták a hétfői, Operaház előtti demonstráción.


dem004


Szél Bernadett, a párt szóvivője és Dorosz Dávid LMP-s országgyűlési képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményükben emlékeztetnek: a hatóság hétfőn este két egymással ellentétes célú tüntetést vett tudomásul, aminek veszélyeire az LMP korábban felhívta a figyelmet és fokozottabb rendőri figyelmet, illetve jelenlétet kért.


Az ellenzéki politikusok szerint a rendőrség valóban nagy erőkkel jelent meg a helyszínen, éppen ezért érthetetlennek tartják, miért nem sikerült az Andrássy út és a Nagymező utca sarkán gyülekező szélsőjobboldali ellentüntetők agressziójától megóvni a békésen demonstrálókat. Mint írják, az LMP két tagját is megverték politikai szimpátiájuk miatt. Különösen visszásnak nevezik, hogy az egyik bántalmazottat a rendőrök igazoltatták és átkutatták, de közben a bűncselekmény elkövetőivel szemben nem intézkedtek.


Az LMP szerint ilyen hibákat nem lehet következmények nélkül elkövetni egy jogállamban, ezért azt szeretnénk, ha a Belügyminisztérium alaposan kivizsgálna az ügyet. Hozzáteszik: a belügy alapvetően az Opera vendégeire, a "magasztos ünnepség" védelmére koncentrált, a tudósítások szerint pedig maga Pintér Sándor miniszter irányította a helyszínen a rendőri munkát, miközben tőle pár száz méterre békés tüntetőket vertek.


Szél Bernadett és Dorosz Dávid reményüket fejezték ki, hogy nem volt "felsőbb politikai szándék" a rendőri hibák mögött. A politikusok arra figyelmeztetik a kormányt, hogy ha nem változtat gyökeresen a politikáján, akkor a következő hónapokban is hasonló tüntetésekre számíthat, ahová a hétfői eseményeken felbátorodva sokkal nagyobb számban jöhetnek szélsőjobboldali ellentüntetők. "A hatóságok és a kabinet a tűzzel játszik, ha nem próbálja meg minden eszközzel megelőzni az erőszakot" - fűzik hozzá.


Az LMP közleménye végén további erőszakmentes ellenállásra hív mindenkit, aki - mint fogalmaznak - félti az országot, félti a demokráciát. Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn éjjel azt közölte az MTI-vel, hogy a demonstráción egy embert állítottak elő jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt. Tájékoztatása szerint a tüntetésen rendbontás nem történt.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-01-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite