2019. június 25., kedd - Vilmos
Keresés a tartalomban
ItthonAz LMP népszavazási kezdeményezéséről dönt a Ház

Az LMP népszavazási kezdeményezéséről dönt a Ház


Az Országgyűlés mai ülésén dönt arról, megtartsák-e a népszavazást az LMP által feltett négy kérdésben. A képviselők emellett szavazhatnak a további afganisztáni magyar katonai szerepvállalásról és a katasztrófavédelmi hozzájárulás eltörléséről is.

parlament001


A parlament hétfőn a megszokott időben, 13 órakor kezdi munkáját napirend előtti felszólalásokkal, amelyet az interpellációs időszak követ. A határozathozatalok alatt ezután elsőként a Roma Integráció Évtizede Program stratégiai terv és a Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia összhangjáról szóló jelentést fogadhatja el a Ház, majd döntenek az afganisztáni Nemzetközi Biztonsági Közreműködő Erők (ISAF) műveleteiben történő további magyar katonai szerepvállalásról és a katasztrófavédelmi hozzájárulás eltörléséről. A Ház az LMP által feltett kérdésekről is elrendelheti vagy elvetheti a népszavazást.

Az Országgyűlés azt követően dönthet, hogy az ellenzéki párt átlagosan csak mintegy 135 ezer érvényes aláírást gyűjtött kérdéseihez. Az LMP arról kérdezné a lakosságot, hogy egyetértenének-e azzal, hogy az alapszabadság kétharmadát a munkáltató a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban legyen köteles kiadni, továbbá, hogy a tankötelezettség továbbra is a tizennyolc éves kor betöltéséig tartson. Rákérdeznének emellett arra is, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 260 nap legyen-e, illetve arra, hogy meg lehessen-e határozni 100 napnál hosszabb próbaidőt előíró munkaviszonyt.

ezo_banner

HIRDETÉS

A képviselők emellett új jogszabályt fogadhatnak el a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról, valamint változtathatnak a Nemzeti Eszközkezelő működésével kapcsolatos törvényeken. A fentieken túl szavazás várható még a Budapesti Olimpiai Központ, vagyis a Puskás Ferenc Stadion és környéke rekonstrukciójáról és a géntechnológiai törvény módosításáról. Az előreláthatólag kora estig húzódó voksolások után a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról szóló törvénymódosításról kezdődik vita, majd az Emberi Jogok Európai Bíróságának a Fratanoló kontra Magyarország ügyben hozott ítéletének végrehajtásáról szóló beszámolót tárgyalják a képviselők. Az Országgyűlés kedden, majd csütörtökön folytatja munkáját, utóbb a második Orbán-kormány első két évéről tart politikai vitanapot.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-06-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite