2019. június 17., hétfő - Laura
Keresés a tartalomban
ItthonAz MSZP a devizahitelesek megsegítését várja a kormánytól

Az MSZP a devizahitelesek megsegítését várja a kormánytól


MSZP logo2Az MSZP szerint a Fidesz már tavaly nyár óta ígéri, hogy kisegíti a devizában eladósodott másfél millió családot. Az ellenzéki párt érdemi lépéseket követel az ügyben.


Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy tegyen azonnali és határozott, érdemi lépéseket a devizahiteles családok megmentéséért, valamint a tömeges hitelbedőlések elkerülése érdekében hagyjon fel eddigi "hitelrontó" politikájával, és egy, a Bajnai-kormányéhoz hasonló felelős gazdasági kormányzással stabilizálja a forint árfolyamát.


Katona Tamás, az MSZP elnökségi tagja közleményében azt írja, a Fidesz-KDNP tavaly nyár óta ígéri, hogy kisegíti a miatta bajba került, devizában eladósodott másfél millió családot. A kormány "semmittevésének egyenes következményeként mára rekord-népszerűtlenségnek örvend a hitelesek körében" - fogalmaz az ellenzéki politikus, aki szerint a probléma halogatásának igazi árát az önhibájukon kívül bajba került családok fizetik meg.


Bár a kormány "a törlesztőrészletek tavaly nyári megugrása után szinte azonnal segítségnyújtást (konkrétan Nemzeti Eszközkezelő Társaságot) ígért a bajba jutottaknak, a mai napig nem tett semmit az +elszállt+ jelzáloghitel-konstrukciók rendezésére hivatott intézmény létrehozása érdekében" - érvel.


Közli, hogy már több mint 120 ezer olyan család van Magyarországon, amelynek több mint 90 napos részletfizetési tartozása van. Közülük több tízezret fenyeget a kilakoltatás réme, miután a Fidesz-KDNP a még a Bajnai-kormány által elrendelt kilakoltatási moratóriumot legutóbb úgy hosszabbította meg, hogy az több 100 ezer családra nem vagy nem feltétlenül vonatkozik - írja Katona Tamás.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-03-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite